PMFC: Okoronkwo dönthet - NB II, NB III vagy távozás

Vágólapra másolva!
2013.01.29. 20:22
null
Okoronkwo a pécsiek első csapatában már nem kap szerepet (Fotó: NS-archív)
Sajtótájékoztatót tartott a PMFC-MATIAS NB I-es labdarúgócsapata, amelyen a klubbal kapcsolatos több kérdést érintett Elbert Gábor cégvezető, és ahogy arról korábban beszámoltunk, bemutatta a klub új szerzeményét, a legutóbb Pakson futballozó csatárt, Simon Attilát.

A pmfc.hu-n megjelent összefoglaló szerint a Pécsi MFC vezetősége három játékossal egyezett meg, hogy nem folytatják tovább a közös munkát. Bodnár László, Demjén Gábor és Leon Panikvar távozik a klubtól.

Továbbra is nyitott kérdés Solomon Okoronkwo sorsa, aki jelenleg az NB III-as csapattal edz. Az első számú csapatban már biztosan nem számít rá a szakmai stáb. A játékos számára két lehetőség adott, ha nem talál magának más klubot. Egyrészt játszhat a Pécs NB III-as csapatában vagy kölcsönben az NB II-es Kozármislenyben.

A klub több labdarúgót is kölcsönad Kozármislenyre, Birtalan Botond, Erőss Csaba, Városi Viktor, Nagy Dominik, Zelenyánszki László és Zsdrál Miroslav a tavasszal az NB II-ben futballozhat, illetve a szakmai stáb döntése alapján a több játéklehetőség érdekében Fröhlich Roland is visszatér tavaszra a szomszédos kék-fehér csapathoz.

További két játékos is távozhat a csapattól télen: Harsányi Zoltán és Bajzát Péter. Előbbi ügyében már megszületett a megállapodás a távozása feltételeiről, utóbbi már a nyáron is jelezte a vezetőség felé, hogy nincs meg a teljes komfortérzete ahhoz, hogy maximálisan a labdarúgásra tudjon koncentrálni. Akkor sikerült maradásra bírni, a napokban azonban ismét felmerült nála ez a téma. Elbert hangsúlyozta, hogy emberileg és futballszakmailag is nagyra tartja Bajzát Pétert és a klub mindenben segít neki, hogy olyan megoldást tudjon találni, amely számára megfelelő.

Egyelőre négy érkező van a pécsi keretben, Simon Attila mellett új játékos a PMFC-nél két válogatott védő, Balogh Béla és Lázár Pál, illetve a Pécsen nevelkedett Koller Krisztián is.

A PMFC szerdán játssza következő felkészülési mérkőzését, a Stadion utcai műfüves pályán a horvát NK Croatia Grabrovnica lesz az ellenfél 20 órai kezdettel. Szombaton is pályán lesz a PMFC, a Ferencváros elleni edzőmeccsnek a szekszárdi műfüves pálya ad majd otthont, kezdés 12 órakor. A mérkőzést követően útra kel a gárda, irány a horvátországi Rovinj, ahol az edzőtábor ideje alatt a tréningek mellett négy felkészülési mérkőzést is játszik a pécsi együttes.

Néhány napja a Magyar Labdarúgó Szövetség Fellebbviteli Bizottsága megszüntette a fegyelmi eljárást a PMFC-Sport Kft.-vel szemben az ún. Grumics-ügyben. A Kaposvárról szerződtetett Miroszlav Grumics játékjogával kapcsolatban a készpénzbeli kötelezettségeknek a PMFC eleget tett, a szerződésben foglaltak szerint a vásárlási ár második felét pedig játékos átadásában határozták meg a felek. A felajánlások megtörténtek, válasz azonban egyik esetben sem érkezett. Így a Fellebbviteli Bizottság döntése értelmében a pécsi klub lezártnak tekinti az ügyet.

A sajtótájékoztatón téma volt a DVTK fiatal kapusa, Rakaczki Bence gyógyulásáért meghirdetett véradó nap is, ezen az eseményen összefogott a pécsi sportélet. Több városi klub játékosa és vezetője jelent meg, vért adtak a PMFC játékosai, szurkolói és alkalmazottai is. A klubtól Balogh Béla játékos és Feleki Attila ügyvezető tudott 0 RH+ vért adni. A véradó napon a Bence számára szükséges 0 RH+ vért 21 fő tudott produkálni, a levett vér hétfőn sikeresen megérkezett a Miskolci Vérellátóba.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PÉCSI MFC-NÉL

Érkezők: Balogh Béla (Kecskeméti TE), Koller Krisztián (Kozármisleny), Lázár Pál (szabadon igazolható, legutóbb Samsunspor – Törökország), Simon Attila (Paks), Birtalan Botond (DVSC-Teva), Harsányi Zoltán (szlovákiai, Spartak Myjava – Szlovákia, kölcsönből vissza), Nagy József (Kozármisleny – kölcsönből vissza). Saját nevelésű játékosok, akik profi szerződést kaptak: Gajág Gergő, Márkvárt Dávid.

Távozik/távozhat: Bajzát Péter (?), Bodnár László (?), Demjén Gábor (?), Harsányi Zoltán (szlovákiai, ?),Solomon Okoronkwo (nigériai, Kozármisleny?, PMFC II?), Leon Panikvar (szlovén, ?), Ceolin (brazil, Salernitana – Olaszország?) Luka Vucko (horvát, ?). Tavasszal kölcsönben Kozármislenyben futballoznak: Birtalan Botond, Erőss Csaba, Fröhlich Roland, Nagy Dominik, Városi Viktor, Zelenyánszki László, Zsdrál Miroszlav.

Kiszemeltek: Bodor Boldizsár (Beerschot – Belgium)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik