FTC: Welshman érkezik, Leonardo még képben

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 15:00
null
Moniz egyik kedvenc játékosa volt Leonardo <br />a Salzburgnál (Fotó: Action Images)
A Ferencváros labdarúgócsapata ma útra kelt a spanyolországi edzőtáborba, Marbellába, ahová két próbajátékos, Júnior Fell és Milos Zseravica is az együttessel utazott, s információink szerint a kanadai csatár, Emery Welshman szintén csatlakozik hamarosan.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kanadai Emery Welshman is szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között. Az oregoni egyetemi csapat támadója a napokban az amerikai profibajnokság, az MLS draftján vett részt, egy-két napon belül pedig csatlakozik a zöld-fehérek Spanyolországban készülő csapatához.

A marbellai táborban másik két próbajátékost is tesztel Ricardo Moniz vezetőedző. A jól fejelő brazil védő, Júnior Fell múlt héten a Paks II elleni edzőmeccsen már gólt is szerzett, míg a szerb Milos Zseravica gólpasszokkal hívta fel magára a figyelmet. A két játékos szerződtetéséről a jó bemutatkozás és néhány sajtóhír ellenére még nem született végleges döntés, a spanyolországi edzőtáborban még bizonyítaniuk kell.

A brazil Leonardónak már nem kellene bizonyítania Moniznak, hiszen a holland edző jól ismeri a támadót, akivel a Red Bull Salzburgnál dolgozott együtt, és most, ahogyan azt a Nemzeti Sport Online már megírta, szeretné az FTC-hez csábítani, miután az ősszel a 29 éves futballista is távozott Ausztriából és szabadon igazolhatóvá vált.

„Leonardo szerződtetése továbbra is képben van a Ferencvárosnál" – erősítette meg értesülésünket a brazillal kapcsolatban a játékos (és Ricardo Moniz) ügyeit intéző menedzseriroda, a Sports Entertainment Group részéről Georgi Attila. Kérdés, sikerül-e meggyőzni a korábban a Feyenoordban és az Ajaxban is megforduló labdarúgót arról, hogy érdemes Magyarországon folytatni a pályafutását.

 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Távozik/távozhat: Beliczky Gergő (Sopron?, Vasas?, Lombard Pápa?), Busai Attila (Sopron?), Grúz Tamás (Szolnoki MÁV FC?), Máté János (Siófok – kölcsönbe), Menyhárt Attila (Siófok?)
Kiszemeltek: Júnior Fell (brazil, Metropolitano – Brazília), Leonardo (brazil, szabadon igazolható, legutóbb Red Bull Salzburg – Ausztria), Emery Welshman (kanadai, szabadon igazolható), Milos Zseravica (szerb, OFK Beograd – Szerbia)
A FERENCVÁROS FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Felkészülés kezdete: január 3.
Edzőtábor: január 15–24. Spanyolország (Marbella); február 8–15. Törökország (Belek)
TERVEZETT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 12., 11.00 (Népliget)
Ferencváros–Paks II 4–0 (Böde 26., Júnior Fell 45., Batik 55., 74.)
Január 18. Ferencváros–Dinamo Kijev (ukrán)
Január 19., 16.30
Ferencváros–CFR Cluj (romániai)
Január 21.
Ferencváros–Steaua Bucuresti (román)
Január 23. Ferencváros–Basel
Január 29.
Ferencváros–Szolnok
Február 3.
Ferencváros–Kecskemét
Február 6., 16.00 (Lipót)
MFK Ruzomberok (szlovák)–FTC
Február 10.
Ferencváros–FC Dnapro Mahiljov (fehérorosz)
Február 11.
Ferencváros–FC Brasov (romániai)
Február 12.
Ferencváros–Alanyija Vlagyikavkaz (orosz)
Február 13.
Ferencváros–FC Tegu (dél-koreai)
Február 14.
MFK Kosice (szlovák)–FTC
Február 23.
Ferencváros–Tatran Presov (szlovák)
Február 24., 11.00
Ferencváros–SZTK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik