KTE: az ünnepek alatt felszedett kilók ára ötezer forint

Vágólapra másolva!
2012.12.20. 11:24
Kalandos hetek előtt állnak a kecskeméti futballisták. A fiatal tréner, Horváth Ferenc nem híve a konzervativizmusnak, és ígéri, jó néhány új dolgot próbálnak ki a csaknem nyolchetes felkészülés alatt. Ugyanakkor a játékosoknak az ünnepek alatt is oda kell figyelniük a formájukra, mert a pluszkilóknak áruk van. 

„Szeretek új dolgokat kipróbálni – ismerte el a kecskemétiek vezetőedzője, amikor a téli felkészülésről beszélt a Nemzeti Sportnak – Nem véletlenül járatok legalább féltucatnyi szaklapot, állandóan bújom őket, és egyébként is szeretek nyitott szemmel járni a világban. Ha valahol valami hasznosat látok, elraktározom magamban. A felkészülést január hetedikén kezdjük, bőven lesz időnk dolgozni, azt pedig már most megígérhetem, lesz néhány új, furcsa gyakorlat is a hosszú hetek alatt.”

Még véletlenül sem távolba nézésre kell gondolni csípőre tett kézzel, hiszen Horváth Ferenc köztudottan szereti meghajtani a játékosait. A labdarúgók a néhány napos aktív pihenést követően egyéni edzéstervek alapján mozognak ezekben a napokban, pluszkilókat Kecskeméten sem érdemes felszedni – ugyan az első két kiló „ingyenes”, felette egységenként ötezer forint a büntetés.

„Szeretem megdolgoztatni a játékosokat, a jó erőnlét nálam alapkövetelmény, de ez nem azt jelenti, hogy ehhez két hónapig a térdükön kell járniuk – szögezte le a fiatal szakember. – Azt nem tartom művészetnek, ha a felkészülés alatt »agyonvágunk« egy csapatot, okosan kell felépíteni a gyakorlatokat.”

Hogy ezeket a gyakorlatokat kik végzik el, egyelőre kérdéses.

A keret összetétele változó, a két brazil, Jorginho és Tarabai már távozott, s más labdarúgók is búcsút inthetnek a KTE-nek. Az ősszel nagyszerű formában játszó salvadori Rafael Burgos iránt az ETO mellett más NB I-es klubok érdeklődnek, de Balogh Béla, Tölgyesi Viktor és Bertus Lajos is klubot válthat.

„Egyelőre csak a brazil játékosok távozása biztos, de lesznek érkezők is. Két csapatrészbe mindenképpen szeretnék új labdarúgókat, ám egyelőre titok, mely posztokra. Jó lenne, ha a csapat gerince együtt maradna” – szögezte le szűkszavúan Horváth Ferenc.

A felkészülést az együttes a Széktói Stadionban kezdi el, de a tervek szerint a szokásnak megfelelően az idén is Horvátországba utazik edzőtáborba, ahol négycsapatos tornán vesz részt. Az első felkészülési mérkőzést január 19-én játssza idehaza, majd sorban következik a többi találkozó – a Dunaújváros elleni meccset a Cegléd, a Baja, a Ferencváros és a Szeged elleni követi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik