Győri ETO: Csupán gyakorlás kérdése az egész - Koltai

Vágólapra másolva!
2012.09.03. 08:53
Két óriási, valamint egy „apróbb” gólt szerzett Diósgyőrben Koltai Tamás. A Győri ETO labdarúgója egymaga eldöntötte a szombati bajnokit (3–0). Azóta már visszanézte a gólokat, rangsorolta őket, és elismerte, amellett, hogy az effajta lövésekhez szerencse is kell, gyakorlás, edzések utáni lövőgyakorlatok nélkül aligha lenne bátorsága és önbizalma távolról kísérletezni.

„Csupán gyakorlás kérdése az egész – hangsúlyozta a Győri ETO középpályása. – Nem múlik el úgy edzés, hogy ne lennének különféle lövőgyakorlatok, kapu előtti feladatok, játékok. Ha pedig van még az emberben erő, elszántság és akarat, kint lehet maradni a pályán kapura lövöldözni, kísérletezgetni. Még senki sem szólt meg minket, csak mert gyakoroltunk kicsit.”

„A gólok nem maguktól jönnek, jól kell célozni, összpontosítani – és az sem mindegy, hogyan áll a láb. Az első diósgyőri gól előtt már az átvételkor tudtam, hogy lövök. Nagy volt előttem az üres terület, maradt időm bőven. Biztosra mentem, sarokra. Ugyanakkor a harmadik gól csak úgy adta magát. Nyilván fontos a kivitelezés, az effajta lövésekhez ellenben szerencse is kell ám.”

Koltainak házon belül is van kihez fordulnia útmutatásért, jó tanácsért, a korábbi kiváló támadó, Igor Nicsenko ugyanis az egyéni képzésért felel Győrben – így aztán rajta tartja a szemét Koltai Tamáson és társain.

„Az edzéseket természetesen Pintér Attila vezeti – mondja a 25 éves játékos. – Igor Nicsenko ellenben rengeteg javaslatot és tanácsot megoszt velünk a munka során. Igyekszik megmutatni, milyen a helyes lábtartás, hogyan kell érkezni a kapu elé, és mit kell a különböző játékhelyzetekben tenni. Nagyon sok hasznát vesszük a tapasztalatának.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik