DVTK: Ez egygólos meccs volt, amelyen nem született gól - Bacsa

Vágólapra másolva!
2012.08.21. 09:31
Bacsa Patrik, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőr támadója először kapott kezdőként lehetőséget a bajnokságban, de bántja, hogy nem tudott gól szerezni. A futballista a klub hivatalos honlapjának beszélt a Haladás elleni meccsről és a Siófok elleni következő fordulóról.
„Úgy gondolom, hogy jó eredményt értünk el Szombathelyen, de három pontért jöttünk, ezért kicsit hiányérzetem is van. Elsősorban az első félidőben voltak helyzeteink, egyet belőhettünk volna” – mondta Bacsa a dvtk.eu-nak.

A fiatal támadóra a hétvégén nem csatárként, hanem szélsőként számított Sisa Tibor vezetőedző.

„Egyáltalán nem szokatlan ez a feladat, eddigi NB I-es pályafutásom során fele-fele arányban játszottam csatárt és középpályást. Természetesen középen könnyebb gólt szerezni, ezért jobban is szeretem azt a posztot, de a szélen jól ki tudom használni a gyorsaságom, el tudok húzni a védők mellett. Igaz, itt alapkövetelmény visszazárni, ami nagyon kimerítő. L’imam Seydi cseréje után fentebb léptem, akkor már én játszottam legközelebb az ellenfél kapujához, és a beálló Bogáti Péter lett a bal oldali középpályás. Az én feladatom elsősorban a gólszerzés, ami most nem jött össze, de a maximumot adtam ki magamból. Nem kaptunk gólt, így sikerült pontot szerezni, és ez a lényeg.”

Bacsa az idén először kapott lehetőséget a DVTK kezdőcsapatában, és végig is játszotta a találkozót.

„Nagyon örültem a lehetőségnek, de boldogabb lennék, ha sikerült volna gólt szereznem. Érzésem szerint azzal el is dönthettem volna a találkozót, mert ez tipikus egygólos mérkőzés volt, amelyen végül hiába voltak meg a lehetőségek mind a két kapu előtt, egyik csapat sem tudta megszerezni a győztes találatot” – tette hozzá Bacsa, aki kitért a következő, Siófok elleni meccsre is.

„Azon a mérkőzésen számunkra csak a győzelem elfogadható annak ellenére, hogy nem becsülöm le az ellenfelet. Szeretnénk jól szerepelni a bajnokságban, ahhoz pedig hazai pályán kellenek a győzelmek, és azt sem szabad elfeledni, hogy biztos sokan lesznek ránk kíváncsiak, és a közönséget leginkább győzelemmel lehet kiszolgálni” – fejezte be a labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik