Újpest: a belga edző elismerte, hogy szerződtetnék a lilák

Vágólapra másolva!
2012.05.30. 08:54
Amint arról a Nemzeti Sport elsőként beszámolt, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest első számú jelöltje a vezetőedzői posztra a korábbi belga válogatott Jos Daerden, és a szakember hazájában elismerte, a lilák ajánlatot tettek neki.

„Az újpestiek megkeresése miatt utaztam a hét végén Magyarországra – nyilatkozta a Gazet Van Antwerpen című napilapnak Jos Daerden. – Személyes tapasztalatokat szerettem volna szerezni, az ottani életkörülmények is érdekeltek, egyáltalán nem mindegy, milyen helyen vállalok munkát, hiszen nyilvánvalóan nem rövid távra terveznének velem... Az újpestiek konkrét ajánlatot tettek, a tulajdonos felkért, hogy a nyártól irányítsam a szakmai munkát magyarországi csapatánál. Abban maradtunk, hogy átgondolom az ajánlatot, majd alszom rá néhányat, és hamarosan választ adok a megkeresésre...″Jos Daerden. – Személyes tapasztalatokat szerettem volna szerezni, az ottani életkörülmények is érdekeltek, egyáltalán nem mindegy, milyen helyen vállalok munkát, hiszen nyilvánvalóan nem rövid távra terveznének velem... Az újpestiek konkrét ajánlatot tettek, a tulajdonos felkért, hogy a nyártól irányítsam a szakmai munkát magyarországi csapatánál. Abban maradtunk, hogy átgondolom az ajánlatot, majd alszom rá néhányat, és hamarosan választ adok a megkeresésre...″

A belga újság megemlíti, hogy az ötvennyolc esztendős szakembert Szaúd-Arábiába is hívták, Michel Preud'homme segítője lehetett volna az egyik arab csapatnál, de azt az ajánlatot már visszautasította.

„Nem tetszettek az ottani körülmények, úgy ítéltem meg, hogy ott meglehetősen problémás lenne normális magánéletet élni″ – indokolta az elutasítást Jos Daerden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik