Haladás: cél a középmezőny, a Vasas rászolgálna a búcsúra - Artner

Vágólapra másolva!
2012.05.01. 12:54
A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás klubja hivatalos honlapjának elmondta, a Siófok legyőzése után immár a középmezőny a céljuk. A szakember azt is elmondta, véleménye szerint a Vasas fog kiesni az NB I-ből.

„Nem tagadom, a srácokhoz hasonlóan én is nagyon boldog és felszabadult voltam a lefújás után, mivel a győzelmünknek köszönhetően elértük azt, hogy a hátralévő négy fordulóban nyugodtan, mindenfajta lelki teher nélkül játszhassunk” – mondta a szombati siker kapcsán Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője klubja hivatalos honlapjának.

„Tudtuk, hogy a siófokiak két fő fegyverrel operálnak: egyrészt a pontrúgásaikban bíznak, másrészt előszeretettellövik be a védők mögé a labdát. Emellett azt is meg akartuk akadályozni, hogy hátulról szépen felépítsék a támadásaikat. Szerencsére a meccsen valamennyi méregfogukat kihúztuk. De ez még mind kevés volt, hiszen nekünk gólt, gólokat kellett rúgnunk, márpedig a hazaiak legtöbbször kilenc emberrel megszállták a saját térfelüket. Az első félidőben még nem jártunk sikerrel, de hál'Istennek a szünet után kijjebb merészkedtek – ez letta vesztük, hiszen gyors, mozgékony embereinkkel többször is mögéjük tudtunk kerülni. Egy nulla után még csak bíztam a győzelemben, de óvatos is voltam, hiszentudtam, egy gólt bármelyik csapat bármikor szerezhet.A szombati találkozó is kettő nulla után dőlt el” – tette hozzá a szakember, aki több játékosát is kiemelte a siófoki meccs kapcsán.

„Radó Andris a támadónégyes bármely posztján kimagasló teljesítményre képes, ezúttal is hasznosan játszott, mindig lekötött két embert – emellett ugye két gólpasszt is adott. A második félidőben jó néhány kiváló teljesítmény akadt a csapatban, a jobb oldalunk – Nagy Dániellel és Nagy Gáborral – alaposan feljavult, de remekül futballozott Rajos Gábor, Iszlai Bence és Halmosi Péter is, ők valamennyien nagyon veszélyesek voltak. Le a kalappal Oross Márton előtt is, aki a hajrában szállt be, és ismét tudott segíteni a csapatnak. De ha már a cseréknél tartunk, Búrány Zoltán és Horváth András produkciójával is elégedett voltam. Mint ahogy korábban is említettem, a hátralévő négy mérkőzésen két célunk lesz. A legfontosabb az eredményesség: immár csak három pontra vagyunk a hetedik helyezett Diósgyőrtől, úgyhogy a cél az előttünk álló FTC megelőzése, aztán be kellene érnünk a Pécset és az előbb említett miskolciakat. Úgy vélem, minderre reális esélyünk nyílt" – összegzett Artner, aki azt is elmondta, véleménye szerint melyik csapat búcsúzik majd az NB I-től a ZTE mellett.

„A Vasas. Egyrészt három pont a Pápa előnye, ami valójában négy, hiszen a pápaiaknak kettővel több győzelmük van, és egyenlő pontszámnál ez számít. Másrészt nem hiszem, hogy a Vasas nyer még meccset tavasszal. Plusz ha a realitást nézzük, valamint abból indulunk ki, hogy a futball hosszú távonigazságos, akkor az angyalföldieknek kell kiesniük. Persze csodák még vannak, ám a Vasas az egész éves teljesítménye alapján rászolgálna a búcsúra" – fogalmazott a Haladás vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik