DVSC: Alégéria válogatottjába és a BL-be vágyik Selim Bouadla

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2012.05.10. 20:28
A DVSC-Teva labdarúgócsapatának algériai származású középpályása, Selim Bouadla nyáron érkezett Debrecenbe és hamar a szurkolók egyik kedvencévé vált. A Le Havre csapatában nevelkedett labdarúgó szerint a francia játékosok atletikusabbak, mint a magyarok, bár nincs különbség a mérkőzések iramában. Bouadla neve felmerült az algériai válogatott kapcsán is, és minden vágya a Bajnokok Ligája.

„A Le Havre együttesében nevelkedtem, végigjártam a szamárlétrát, és az első profi szerződésemet is itt írtam alá tizenhét éves koromban. Négy évet töltöttem el a felnőttek között, közben kölcsönbe az FC Paris-ban is játszottam" – nyilatkozta a Debrecen Franciaországban született, algériai származású légiósa, Selim Bouadla a klub hivatalos oldalának.

„A francia játékosok atletikusabb alkatúak, fizikailag más felépítésűek, mint a magyarok. A mérkőzések irama között nem nagyon van különbség, ám amíg Magyarországon inkább a támadó focit próbálják előtérbe helyezni, addig a franciák a védekezésre fektetnek nagyobb hangsúlyt" – hasonlította össze az futballista a Franciaországban szerzett tapasztalatokat a magyarországiakkal.

„Remélem, a Bajnokok Ligájában indulhatunk, és minél messzebb jutunk. Nagyon várom már, hiszen még sosem játszottam európai kupában" – beszélt vágyairól a Loki középpályása.

„Az elmúlt hetekben több algériai újságíró felhívott, hogy felmerült a nevem a válogatottnál, de meghívót még nem kaptam, és a szövetségi kapitánnyal sem beszéltem. Ha felkérnek, természetesen örömmel megyek" – tette hozzá Bouadla.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik