Játékossors: U-válogatottból gyanúsított, majd pályamunkás - P. Csaba története

Vágólapra másolva!
2011.08.19. 09:41
Címkék
Teszi a dolgát. Futballista esetében azt gondolnánk, hogy fut, edz, készül a meccsekre és gólokat lő. De nem. P. Csaba füvet nyír, vagy felmos. Mikor hogy. Az élet olykor furcsa kanyarokat vesz: P. Csaba néhány hónapja még bravúros gólt lőtt a Zalaegerszeg kapujába, most ugyanazon a pályán a fűcsomók karbantartása a feladata.

A tehetséges fiatalembert, aki a közelmúltban még tagja volt a korosztályos válogatottnak, jelenleg vesztegetés bűntettével és büntetőügyben elkövetett hamis tanúzással gyanúsítja az ügyészség.

A Vasas mentőövet nyújtott felé, szerződést kínált neki, de nem labdarúgóként, hanem fizikai munkásként alkalmazva. Így aztán P. Csaba minden reggel hat órakor melóba indul, és hétkor már vagy felmosóvödörrel, vagy fűnyíróval a kézben láthatják. Nagyot fordult vele a világ. Nemrég még a bajnok Videoton keretének tagja volt, igaz, kölcsönben a Vasasnál futballozott.

„Hálás vagyok a Vasas vezetőinek – mondta szűkszavúan P. Csaba. – Akkor álltak mellém, amikor a legnehezebb pillanatokat éltem át. Bízom benne, hogy tisztázódik az ügyem, és hamarosan újra futballozhatok. Addig pedig melózom becsülettel, napi nyolc órát, és a munka után megyek edzésre..."

P. Csaba a Vasas NB III-as keretével gyakorolhat. Amatőrként, szerződés nélkül. Az angyalföldi klubnál úgy vannak vele, amíg nem zárul le az ügy, és nem tisztázódik a fiatalember szerepe, fűnyíró marad. És hogy mikor lehet belőle újra futballista, azt csak a Központi Nyomozó Főügyészség tudhatja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik