A Paks is lenullázta a pont nélküli Újpestet

Vágólapra másolva!
2011.08.07. 19:54
null
Rajczi Péter (balra) kihagyta a büntetőt, Éger László belőtte (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Továbbra is pont és szerzett gól nélkül áll az Újpest, amely a labdarúgó NB I 4. fordulójában hazai pályán 2–0-ra kikapott a Pakstól. A találkozón három tizenegyest is befújt Farkas Ádám játékvezető, ám míg az első félidőben Rajczi Péter hibázott, addig a második játékrészben Éger László és Vayer Gábor sokkal jobban célzott.

Az Újpest a negyedik bajnokiján is az első góljára és pontjára hajtott (mindkét esetben használhattunk volna többes számot is), és „természetesen” ezen a héten is kidőlt a soraiból egy játékos, mégpedig Kabár Péter személyében. A lila-fehérek az első negyedórában enyhe mezőnyfölényben játszottak, többször ügyesen kombináltak a mezőnyben, ám helyzetig ezúttal sem jutottak el.

A skóciai kupamérkőzésükről péntek késő éjjel hazaérkező paksiak ezután egyre inkább belelendültek, és az első komolyabb lehetőség is előttük adódott: Vayer Gábor 12 méterről lőtt, ám a kapu közepébe tartó labdát Balajcza Szabolcs kiütötte.

A 22. percben két válogatott kerettag összecsapását jegyezhettük fel, Lázár Bence lapos próbálkozásánál Csernyánszki Norbert résen volt. Ezt ismét elmondhattuk Balajczáról is, aki Böde Dániel éles szögből leadott lövését ütötte szögletre.

A 35. percben megtörhetett volna az újpestiek egyre kínosabb gólcsendje, Éger László kezezéséért ugyanis tizenegyest ítélt Farkas Ádám. A büntetőt azonban Rajczi Péter gyatrán, középre lőtte, így Csernyánszki bravúrral hárítani tudott.

A szünet előtt még Sipeki István szerezhette volna meg a vezetést a Paksnak Böde passzát követően, ám Szokol Zsolt az utolsó pillanatban becsúszva szögletre mentett.

A második félidőt mindkét csapat aktívan kezdte, de az igazán veszélyes helyzetek a hazai kapu előtt alakultak ki. Ez leginkább Vayernek volt köszönhető, aki a bal oldalon többször is megforgatta és átjátszotta Szokolt. Egy ilyen esetben a betörő paksi támadó közeli lövésénél Balajcza védett nagyot, csakúgy, mint nem sokkal később, amikor Bartha László Kiss Tamás hátán megpattanó lövését tolta ki bravúrral a bal felső sarok elől.

Az 59. percben Kiss tört be az újpesti tizenhatosra, ott pedig Wilson Electo buktatta. A megítélt tizenegyesből Éger László a kapu jobb oldalába helyezett, megszerezte tehát a vezetést a Paks. 0–1

A gól után megpróbált felpörögni az Újpest, de a néhány percig tartó fellángolás mindössze egy veszélyesnek tűnő Pollák-lövést és néhány szögletet eredményezett. A Paks fegyelmezetten őrizte előnyét, a hazaiakat pedig még az ág is húzta, ugyanis előbb a csereként beállt Zamostny Balázs, majd Wilson sérült meg – előbbi állapota tűnt aggasztóbbnak –, így Mészöly Géza csapata az utolsó percekben emberhátrányban játszott.

A mérkőzés a 90. percben dőlt el, amikor a Paks újabb büntetőhöz jutott – Mihajlovics blokkolta kézzel Vayer lövését –, a „sértett” pedig lemásolta Éger tizenegyesét, beállítva a 0–2-es végeredményt.

MESTERMÉRLEG

„Sajnos ismét a fiatalokhoz kellett nyúlni, de az első gólig azt játszotta a csapat, amit elgondoltunk, utána persze nehezebb volt a helyzetünk. Megértem a szurkolókat, ám azt kell mondjam, hogy a csapat megtette, amit ebben a szituációban lehetett. Most is pechünk volt, mert ha bemegy a tizenegyesünk, az olyan energiákat szabadított volna fel a játékosaimban, hogy biztos más eredmény született volna” – nyilatkozta Mészöly Géza a Sport Tv-nek.

„A Hearts ellen nagyon kemény mérkőzést játszottunk, száz százalékot kellett nyújtanunk, pénteken éjfélkor érkeztünk haza, így tartottam a találkozótól. A játékosok azonban ezúttal is bebizonyították, hogy nagyon egységesek, szervezetten játszottunk, és úgy gondolom, a második félidőben játékban is felülmúltuk a hazaiakat” – értékelt a paksiakat irányító Kis Károly.

ÚJPEST–PAKS 0–2

(A Sport Televízió felvétele)

ÉGER: MEGÉRDEMELTEN NYERTÜNK ÚJPESTEN

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Pécsi MFC 4 4 6–2 +4 12
2. Győri ETO FC 4 4 5–1 +4 12
3. Lombard Pápa Termál FC 4 3 1 5–1 +4 10
4. Budapest Honvéd 4 3 1 13–4 +9 9
5. DVSC-TEVA 3 3 8–2 +6 9
6. MVM Paks 4 2 1 1 6–7 –1 7
7. Kecskeméti TE 3 2 1 8–4 +4 6
8. Videoton FC 3 2 1 6–2 +4 6
9. DVTK 4 1 1 2 6–6 0 4
10. Kaposvári Rákóczi 4 1 1 2 4–7 –3 4
11. BFC Siófok 3 1 2 2–3 –1 3
12. Ferencvárosi TC 4 2 2 3–5 –2 2
13. Szombathelyi Haladás 4 1 3 2–6 –4 1
14. Vasas-HÍD 4 1 3 3–11 –8 1
15. Újpest FC 4 4 0–6 –6 0
16. ZTE FC 4 4 2–12 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik