Sándor reméli, egyszer a Loki első csapatát is irányíthatja

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 10:55
null
Sándor Tamás immár edzőként <br /> segíti a DVSC második csapatának <br /> munkáját (Fotó: Németh Péter)
Amikor 2008 december&eacute;ben S&aacute;ndor Tam&aacute;s bejelentette, hogy felhagy az akt&iacute;v j&aacute;t&eacute;kkal, sokan &uacute;gy v&eacute;lt&eacute;k, hogy a Loki ikonja marad valamilyen funkci&oacute;ban a klubn&aacute;l. Nos, az egykori v&aacute;logatott k&ouml;z&eacute;pp&aacute;ly&aacute;s &bdquo;visszat&eacute;r&eacute;s&eacute;re&quot; k&eacute;t &eacute;vet kellett v&aacute;rni, kedd d&eacute;lut&aacute;n nevezt&eacute;k ki őt a m&aacute;sodoszt&aacute;lyban szereplő DVSC-DEAC p&aacute;lyaedzőj&eacute;nek.

– Az elmúlt időszakban a megyei első osztályban szereplő Bárándot irányította játékos-edzőként. A DVSC-DEAC mellett ez belefér majd a jövőben?
– Bízom benne, hogy a fele igen, játékosként ugyanis még a tavasszal szeretnék segíteni a csapatnak, persze csak ha nem ütköznek a mérkőzések.

– Mennyire tudatosan készült arra, hogy a pályafutása befejezése után is marad a futball világában?
– Sokszor gondoltam erre, de a játék mellett nem jártam tanfolyamokra. A visszavonulásom után kezdtünk el Szatmári Csabával tanulni, és már az A-licencig jutottunk. Egyébként besegítettem korábban is a Lokinál, igaz, nem mint hivatalosan foglalkoztatott edző. Ha megkértek, szívesen tartottam egy-egy gyakorlást a Loki utánpótláscsapatainak.

– A Báránd után jöhet az újabb lépcsőfok, két osztállyal feljebb, az NB II-ben.
– Szerintem nagyon jó, hogy így fokozatosan jutok felfelé. Elsődleges célom a tanulás, hiszen hiába volt valaki sikeres labdarúgó, az edzői pályán tiszta lappal indul, el kell sajátítani egy új szakmát. Persze sok mindent ellestem korábbi mestereimtől, és ezt a rengeteg tapasztalatot most szeretném átadni a debreceni fiataloknak.

– A távlati tervei között azért szerepel a Loki első csapatának irányítása?
– Természetesen igen, de nem akarok „intenzív" tanfolyamot végezni a kispadon. Tudom, hogy ki kell várni a lehetőséget, meg kell érni a feladatra, hogy magam is érezzem, egy ilyen szintű csapat vezetőedzője lehetek. Hosszú távon szeretnék odakerülni, majd hosszabb távon maradni...

A KORÁBBI KÖZÖNSÉGKEDVENC A CSÜTÖRTÖKI NEMZETI SPORTBAN BESZÉL BÁRÁNDON SZERZETT TAPASZTALATAIRÓL, ILLETVE ARRÓL IS, MIÉRT CSAK MOST KAPOTT SZEREPET A DVSC SZAKMAI STÁBJÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik