Aczél Zoltán a Haladás új vezetőedzője - hivatalos

Vágólapra másolva!
2010.10.16. 17:40
null
Eljött Aczél ideje a Haladásnál (Fotó: Czagány Balázs – archív)
A Haladás hivatalos honlapján jelentette be, hogy Aczél Zoltán váltja a menesztett Csertői Aurélt a labdarúgó NB I-ben szereplő csapat vezetőedzői posztján. A szakember holnap érkezik Szombathelyre, és akkor tárgyalja meg új szerződésének részleteit – azt is, hogy mennyi időre ír alá.

Szombat délután eldőlt, hogy Aczél Zoltán váltja Csertői Aurélt a Haladás kispadján – ha a felek meg tudnak állapodni egymással. Mint ismert, a szombathelyi klub vezetői a napokban ultimátumot adtak Csertőinek, akinek legalább négy pontot kellett volna gyűjtenie az Újpest és a Siófok elleni bajnokikon.

A Haladás azonban tegnap 3–1-re kikapott a liláktól, így eldőlt, hogy edzőváltás lesz a klubnál, és a klub menedzsere, Tóth Miklós már péntek este megerősítette, hogy a vezetőség betartja szavát, és meneszti Csertőit.

A szombathelyiek ma délutáni taggyűlésén egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a jelenleg csapat nélküli Aczél Zoltánt választják vezetőedzőnek.

Az Erwin Koeman pályaedzőjeként a nyárig a magyar válogatott mellett dolgozó, és az NB II Nyugati csoportjában szereplő Szigetszentmiklóst irányító Aczélnak hónapok óta nincs munkája, és a Kecskeméttel is hírbe hozták Urbányi István leváltása után.

Aczél Zoltánnak egyébként már volt egy sikeres „tűzoltómunkája" az NB I-ben, 2006 őszén a 4. forduló után vette át az addig nyeretlen REAC irányítását Urbán Flóriántól, és a rákospalotaiak a bajnokság végén bentmaradtak az élvonalban.

A Haladás az eddigi tíz forduló alatt még nyeretlen, és mindössze négy pontot szerzett, így a tabella utolsó helyén áll.

 

 EDZŐVÁLTÁSOK AZ NB I-BEN A 2010–2011-ES IDÉNYBEN
Július 23. (egy héttel a bajnoki rajt előtt), Szombathelyi Haladás: Róth Antal, helyette Csertői Aurél
Szeptember 27., Kecskeméti TE-Ereco: Urbányi István, helyette Tomiszlav Szivics
Október 4., Szolnoki MÁV FC: Vágó Attila, helyette ?
Október 6., Vasas: Giovanni Dellacasa, helyette Komjáti András
Október 16., Szombathelyi Haladás: Csertői Aurél, helyette Aczél Zoltán
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/10,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik