Újpest-FTC: az újabb műtét előtt álló Törőcsik üzent a kórházból

Vágólapra másolva!
2010.09.11. 08:46
Mint ismeretes, Törőcsik Andrást, az Újpest legendás labdarúgóját augusztus végén meg kellett műteni, miután súlyos koponyasérülést szenvedett. Az újabb, ezúttal csípőprotézis-operáció előtt álló korábbi labdarúgó a kórházból üzent az újpestieknek a Ferencváros elleni mai derbi kapcsán.

Az lenne az igazi, ha Törőcsik András szombat délután ott ülne a Szusza Ferenc Stadion lelátóján és figyelné a Fradi ellen fellépő lilákat, ám Kese visszatérésére még várni kell.

Szerencsére egyre jobb híreket hallani róla: akiket beengednek hozzá, már hosszan elbeszélgethetnek vele, a jövőről és olykor természetesen a múltról is. Péntek délután Polonkai Zoltán, Törőcsik András egyik legjobb barátja tájékoztatott az Újpest egykori legendájáról, és jó hírekkel szolgált.

„Nem egyedül látogattam meg Andrist, velem volt Zámbó Sándor is, és mondhatom, remekül elbeszélgettek Törővel, akinek az állapota napról napra javul. Az ereje természetesen még nem a régi, de ha rajta múlna, talán már a szombati Újpest–Fradin ott lenne. Természetesen szóba került a rangadó, és Törő határozottan kijelentette: nyernie kell az Újpestnek! A legfrissebb fejlemény, hogy a jövő héten átszállítják egy másik kórházba, ahol elvégeznek rajta egy régóta halogatott csípőprotézis-műtétet. A hazatérésére még várni kell, de optimista vagyok, hiszen látom rajta, egyre jobb s egyre nagyobb az életkedve...” – mondta Polonkai.

Amint a Nemzeti Sport már beszámolt róla, többen is pénzügyi segítséget nyújtottak Törőcsik Andrásnak, és szerencsére ez a folyamat nem szakadt meg. Polonkai Zoltán azt is elmondta, Törő újabb három támogatótól kapott száz-százezer forintot, így ha túl lesz a kórházi kezelésen, nem a nulláról kell újrakezdenie mindent. Az sem titok, hogy Nyilasi Tibor, a régi barát az MLSZ illetékeseinek egyetértésével azon dolgozik, hogy a legendás újpesti játékos munkát, feladatot kapjon a magyar futballban.  

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik