Mészöly Géza: Vissza kellett térnem!

Vágólapra másolva!
2010.04.05. 16:14
null
Mészöly Géza sajtótájékoztatója után már edzésen is vezényelte az újpestieket (Fotó: Czerkl Gábor)
Mészöly Géza nagy örömmel tért vissza a Megyeri útra, ahol ma sajtótájékoztatót tartott, majd mindjárt az első edzését is. Az Újpest labdarúgócsapatának régi-új mestere elmondta, továbbra is érzi magában azt az éhséget, ami elengedhetetlen a sikerhez. Kovács Zoltán sportigazgató szerint olyan szakvezető érkezett, akit a szurkolók is szeretnek és elfogadnak.

Mészöly Géza második új korszakának első sajtótájékoztatójára a kinevezése utáni napon került sor a Megyeri úton, mielőtt edzést is tartott volna az első csapat keretének.

SZAVAZÁS

Ön szerint jó döntést hozott az Újpest vezetősége, mikor elfogadta McStay lemondását és kinevezte Mészöly Gézát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A meghirdetett mai esemény előtt megjelent a klubházban William McStay is, aki nem igazán akart szakmai kérdésekbe bocsátkozni, ám azt elmondta: nagyon örült, hogy egy ilyen nagyszerű klubnál dolgozhatott, mint az Újpest. A skót szakember hozzátette, hogy tiszta a lelkiismerete, de azt sajnálja, hogy nem ment az együttesnek.

A lila-fehérek már csak volt szakvezetője egyébként ezt az alkalmat használta fel, hogy elbúcsúzzon a játékosoktól, valamint a klub dolgozóitól, ugyanis segítőjével, Joe McBride-dal együtt visszatér Skóciába.

McStay távozása után Mészöly Géza kapta meg a marsallbotot – az elmúlt tíz évben ő volt az egyetlen edző, aki két teljes szezont is eltöltött a Megyeri úton.

A sajtótájékoztatót Kovács Zoltán sportigazgató nyitotta meg, aki hivatalosan is bejelentette Mészöly érkezését.

„Nagyon sok sikert kívánok Gézának. Örülök, hogy olyan edzőnk van, akit a szurkolók is elfogadnak."

Mészöly Géza elmondta, nagy örömmel tért vissza Újpestre.

„Olyan érzéseim vannak, mint 2004-ben. Bár akkor februárban érkeztem, most meg áprilisban, de hasonló önbizalommal. Akkor nyolcadikok voltunk, most hatodikok. Remélem, ezt a győzni akarást át tudom adni a csapatnak. Hihetetlen nüanszok döntöttek, hogy nem lett sikeres az Újpest. A futball apró részek halmaza, ezeket a pici dolgokat kell rendbe rakni. Hiszem, hogy sikeres lesz a csapat. Az az időszak azért volt jó érzés, mert lenyűgözött a stadion hangulata. 2006-ban lejárt a szerződésem, de azzal az érzéssel mentem el, hogy nekem itt még van dolgom, vissza kell térnem. Akkor is a Szombathely ellen kezdtem, és most is velük játszunk hét közben."

Mészöly hozzátette, a megállapodás részleteit még nem beszélték meg konkrétan – várhatóan két vagy három év lesz az időtartam, mivel mindkét fél hosszabb távban gondolkodik.

„Már nincs meg az a négy évvel ezelőtti tüske. Akkor is éreztem magamban az éhséget, amely azóta sem csillapodott. Az alázat, a futball iránti tisztelet fontos, mivel ezt a futball visszaadja – ha ez nincs, akkor a futball büntet, mint ahogy azt Szombathelyen láttuk."

Kovács Zoltán vette vissza a szót, és elmondta, hogy Mészöly volt az egyetlen jelölt a posztra. A sportigazgató azt kívánja magának, hogy soha ne legyen nehezebb tárgyalása, ugyanis gyakorlatilag percek alatt megegyeztek mindenben.

Mészöly Géza kitért a klub nehéz anyagi helyzetére is.

„Tudok a problémákról, vannak nehézségek, de nem nagyobbak, mint amikor korábban itt edzősködtem."

Természetesen szóba került McStay távozása, amelyről Kovács Zoltán úgy fogalmazott, hogy kivártak a végsőkig, valamint hogy a skót szakemberrel könnyen sikerült megegyezni. Az, hogy ilyen sokáig kitartottak McStay mellett, üzenet Mészöly felé is, miszerint megvan a bizalom. Az udód is kitért a távozó trénerre, akit rendkívül szimpatikus embernek tart, és aki szerinte üde színfolt volt a magyar NB I-ben.

A keretben is várható változás, ugyanis Gary Martin és Mark Millar is bejelentette, hogy távozni szeretne, miközben Tony Stokes továbbra is maradna a klubnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik