Speciális Olimpia: közös pályára vonulás az élvonalbeli labdarúgókkal a hétvégén

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 19:44
A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Magyar Labdarúgó-szövetség évek óta együttműködik az értelmi fogyatékossággal élő emberek sportjának előmozdítása és népszerűsítése érdekében. A „Special Olympics European Football Week", vagyis „az Európai focihét" alkalmából az UEFA és a MLSZ közreműködésének köszönhetően 2010. április 30. és május 2. között, a Soproni Liga 25. fordulójának mind a nyolc mérkőzésén pályára vonulnak a Magyar Speciális Olimpia Szövetség versenyzői az élvonalbeli labdarúgókkal együtt.

A kezdő sípszó előtt közös fényképek készülnek, amelyek az integrációt erősítik és a szolidaritást fejezik ki az értelmi fogyatékossággal élő emberekkel szemben. Néhány stadionban a speciális olimpikonok megkapják a kezdőrúgás jogát is, ezzel elősegítve a demonstráció hatékonyságának növelését és a társadalmi szemléletváltozás előremozdítását.

A Ferencváros, a Vasas és az MTK mérkőzésén a HÁRSFA SC, a BEAC-Diószeghy klub sportolói vonulnak majd fel Galambos Zsolt és Kovács Gyula vezetésével. Kaposváron kaposvári speciális olimpikonok vesznek részt a rendezvényen Solymossyné Kovács Mária vezetésével. Szombathelyen Rába István vezetésével kőszegi sportolók, Nyíregyházán a szakolyiak vonulnak fel Fényes Zsolt irányításával, Pakson és Zalaegerszegen pedig a regölyiek és a magyarszerdahelyiek vesznek részt a demonstrációban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik