Hivatalos: Aczél Zoltán otthagyja Diósgyőrt

WWW.DVTK.EU WWW.DVTK.EUWWW.DVTK.EU WWW.DVTK.EU
Vágólapra másolva!
2009.11.30. 14:16
Címkék
Nagy Béla, a DVTK-t működtető kft. ügyvezetője megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, miszerint Aczél Zoltán távozik a diósgyőri labdarúgócsapat éléről.
Aczél Zoltán nem akarta otthagyni a válogatottat (fotó: Meggyesi Bálint - archív)
Aczél Zoltán nem akarta otthagyni a válogatottat (fotó: Meggyesi Bálint - archív)

 

– Leültünk tárgyalni Aczél Zoltánnal a folytatásról, de ez a tárgyalás szinte azonnal meg is szakadt, ugyanis első feltételem az volt, hogy amennyiben folytatni szeretné a Diósgyőrben elkezdett munkát, mondjon le a magyar labdarúgó-válogatott mellett betöltött másodedzői állásáról és koncentráljon teljes egészében a DVTK-ra. Ő ragaszkodott az Erwin Koeman mellett betöltött posztjához, ezért a december 31-ig szóló szerződését kitölti, de utána nem hosszabbítunk.

Ismételten szeretném megköszönni Aczél Zoltánnak, hogy a nyáron elvállalta a DVTK vezetőedzői tisztségét, és köszönöm az elhivatott munkáját. Abban is biztos vagyok, hogy jól jön még a bentmaradásért vívott harcban az ősszel megszerzett tizenkét pont, amely a tabellára nézve kevésnek tűnik, de ha figyelembe veszem azt, hogy milyen mentális és fizikai állapotban vette át a keretet, a menet közben érkezők milyen állapotban voltak, akkor egyáltalán nem az. És, persze, nem szabad elfelejteni az egyéb hátráló tényezőket, az U20-as válogatottba behívott játékosok hiányát és a sérüléseket is.

Aczél Zoltán felkészült szakember, a magyarországi edzők 95 százalékával nem jutottunk volna előrébb az ősszel. Fog ő még sikereket elérni a magyar labdarúgásban, amit kívánok is neki.

Amíg Aczél Zoltánnal nem tisztáztam a hogyan továbbot, addig nem tartottam volna tisztességes eljárásnak, ha a háta mögött kezdem meg a puhatolózást. Ezért ez most következik a lehetséges jelöltekkel. A cél az, hogy legalább ilyen elhivatott és felkészült edzőt találjak néhány héten belül a DVTK kispadjára, akivel biztosan sikerül kiharcolni a bennmaradást – zárta bejelentését a DVTK vezetője.

Aczél Zoltán a következőket nyilatkozta.

– Köszönöm Nagy Béla szavait, amelyek sok igazságot tartalmaznak; ilyen korrekt munkakapcsolat volt eddig is köztünk. Ő az, aki tudja, mennyit dolgoztam, és bizonyára hibáztam is, de abban senki ne kételkedjen, hogy mindent megtettem a siker érdekében. Büszke vagyok, hogy a DVTK vezetőedzője lehettem, és december 31-ig, a szerződésem lejártáig változatlanul a Diósgyőrt szolgálom. Köszönöm a stáb tagjainak, a játékosoknak és a klub valamennyi alkalmazottjának az együttműködést, a továbbiakban pedig sok sikert kívánok a DVTK-nak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik