Elképzelhető, hogy Tisza Tibor zöld-fehérre cseréli az Újpest lila mezét

Vágólapra másolva!
2009.07.10. 00:27
Skót források szerint a Celtic vezetői felfigyeltek az Újpest támadójára, Tisza Tiborra, így elképzelhető, hogy a magyar játékos Glasgow-ban folytatja pályafutását. Az ügyben hivatalos fejlemények még nincsenek, de egy biztos, a két klub közötti együttműködés növeli a klubváltás esélyét.
Tisza Tiborra felfigyeltek Skóciában
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Tisza Tiborra felfigyeltek Skóciában
Tisza Tiborra felfigyeltek Skóciában
Fotó: Meggyesi Bálint (NS-archív)
Tisza Tiborra felfigyeltek Skóciában
Nem véletlenül nyilatkozta azt pár hete Peter Lawwell, a Celtic igazgatója, hogy Újpest lehet a Glasgow-ba vezető kapu: a skóciai zöld-fehérek ugyanis többek között azt remélik a negyedik kerületi klubbal folytatott együttműködéstől, hogy tehetséges játékosok kerülnek ki a glasgow-i óriáshoz.

Elképzelhető, hogy az első, Budapestről Skóciába kerülő játékosok egyike Tisza Tibor, az Újpest támadója lesz – annyi bizonyos, hogy a válogatott labdarúgót már szóba hozták a 42-szeres skót bajnokcsapattal.

Az egyik, Celtichez igen közel álló szurkolói oldal értesülései szerint a zöld-fehérek vezetői felfigyeltek a középpályásként és csatárként is bevethető Tiszára, akit technikás játékosnak tartanak, és jóval olcsóbban megszerezhetnének, mint a Derby Countyban szereplő Kris Commonst, akiért 3.5 millió fontot kellene kifizetni.

Hivatalos megkeresés egyelőre nem történt az ügyben, de az biztos, hogy a glasgow-i vezetők naprakészek lehetnek Tisza formáját illetően, hiszen jelenleg az a William McStay a lilák vezetőedzője, aki korábban tizenöt évig a skót klub alkalmazásában állt (és most is csak az Európai Labdarúgó-szövetség szabályozása miatt szűnt meg skóciai munkaviszonya).

Tisza egyébként nem az első magyar játékos, akinek neve mostanában felmerült a Celtickel kapcsolatban – a jelenleg csapat nélküli Bodnár Lászlót a télen szerették volna szerződtetni a „katolikusok”, de akkor Bodnár korábbi együttese, a Red Bull Salzburg nem volt hajlandó megválni a magyar hátvédtől.

Sőt, idestova egy évvel ezelőtt a Celtic a West Bromwich Albiontól elkívánkozó Gera Zoltánt is szerette volna leigazolni, valamint Huszti iránt is érdeklődött – de ezek már lezárult történetek, míg Tiszáé csak most kezdődhet el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik