A „fenevad Budapestről” – Kovács János is játszik ma a Fradi ellen

Vágólapra másolva!
2009.07.08. 11:39
A Ferencváros folytatja angliai felkészülését, és ma este fél 9-kor az angol negyedosztályban szereplő Lincoln Cityvel csap össze. A zöld-fehérek ellen készülő angol együttesben magyar játékos is szerepel majd, Kovács János. A Lincolnshire Echo napilapban „fenevad Budapestről” becenéven emlegetett védő elmondta, nem sokon múlt, hogy 2003-ban nem igazolt a zöld-fehérekhez.
Kovács János ma este a Fradi ellen küzdhet
Fotó: www.zimbio.com
Kovács János ma este a Fradi ellen küzdhet
Kovács János ma este a Fradi ellen küzdhet
Fotó: www.zimbio.com
Kovács János ma este a Fradi ellen küzdhet
Nem csak a Fradi miatt lesz magyar érdekeltségű a zöld-fehérek Lincoln City elleni felkészülési mérkőzése: az angol negyedosztályú csapatban Kovács János személyében magyar játékos is pályára lép.

A Lincolnshire Echo napilap – amely a „fenevad Budapestről” becenévvel illette a játékost (hasonló becenevet kapott az angol újságíróktól Tímár Krisztián is) – meg is kereste a védőt a ma esti meccs apropóján. Kovács János elárulta, hogy korábban majdnem a Ferencvárosba került, ám végül az MTK mellett döntött, és sokáig csatárként játszott.

„Amikor gyerek voltam, középcsatárként játszottam, és rengeteg gólt lőttem – mondta Kovács. – Erős fizikumú futballista voltam, és könnyedén elmentem az alacsonyabb játékosok mellett, akik lepattantak rólam. Nem tudtak megállítani, és a lövésem olyan erős volt, hogy a kapusok féltek tőlem.”

„A Ferencváros át akart igazolni, és az edző csatárként számított volna rám – tette hozzá. – Állandóan hívogatta édesapámat, de végül az MTK-hoz mentem. Édesapám javasolta ezt nekem, mivel az MTK labdarúgó-adémiája sokkal fejlettebb volt, ráadásul ő maga is futballozott az MTK-ban. Azt mondta, hogy a kék-fehéreknél sokat tanulhatok.”

A Lincoln City és a Ferencváros összecsapása ma este, magyar idő szerint fél 9-kor lesz. A Fradi szombaton a Barnsley elleni meccsel zárja az angliai túrát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik