Augenthaler a jelöltek között, de Egervárival is tárgyalt a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2009.06.30. 07:52
Szombaton mindenki számára világossá vált, hogy nem Lothar Matthäus lesz az FC Fehérvár szakvezetője, arról azonban a klub irányítói nem nyilatkoznak, milyen újabb alternatívájuk van. A német vonal alighanem továbbra is él, ugyanis információink szerint Berzi Sándor ügyvezető igazgató a hét első napján Németországban tárgyalt edzőkérdésben, s a hírek szerint Klaus Augenthalerral egyeztetett.
Augenthaler is a fehérvári edzőjelöltek között
Augenthaler is a fehérvári edzőjelöltek között
Augenthaler is a fehérvári edzőjelöltek között
Augenthaler is a fehérvári edzőjelöltek között

Úgy fest, nem szegte a fehérváriak vállalkozó kedvét a hetek óta húzódó – és végül kínos visszautasítással végződő – Matthäus-történetfolyam, hiszen a piros-kékek vezetői továbbra is külföldi, méghozzá német anyanyelvű szakembert csábítanának az együttes kispadjára.

A Nemzeti Sport úgy értesült, a fehérváriak képviseletében az ügyvezető igazgató, Berzi Sándor utazott Németországba, hogy személyesen tárgyaljon a korábbi 27-szeres válogatott játékossal, az 1990-es vb-győztes német csapat bivalyerős lövéseiről ismert liberójával.

Vesztegetni való idő nincs, hiszen a felkészülés javában zajlik, ezért nem lehet kizárni, hogy már szerdán bemutatják az FC Fehérvár új vezetőedzőjét, ami információink szerint a tulajdonos, Garancsi István kifejezett óhaja.

A német szakember egyelőre nem erősítette meg a híreket. „Maradjunk annyiban, hogy elfáradtam, egy kis pihenésre vágyok. Most is itthon vagyok, s igyekszem a szabad időmet tartalmasan eltölteni” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Augenthaler, aki legutóbb, még a 2006–2007-es idényben a Wolfsburg munkáját irányította.

Ami biztos, az együttes nem maradhat tovább vezetőedző nélkül. Az U21-es Európa-bajnokságról hazatérő Mezey György sportigazgató ismertette a heti feladatokat, majd a Lothar Matthäus segítőjének szánt Bódog Tamás és Disztl Péter, valamint Bekő Balázs tartott edzést a labdarúgóknak.

Kínálná magát a kérdés: lehetséges-e, hogy – ha mégsem sikerül a Németországban tárgyaló Berzi Sándornak megállapodást kötnie a kiszemelt szakemberrel – a fehérváriak magyar trénerrel állapodjanak meg? A válasz határozott nem, mert bár Mezey György korábban informálisan beszélgetett az esetleges közös munka lehetőségéről Egervári Sándorral, ennél tovább nem jutottak.

Kedden mindenesetre kiderülhet, a futballisták közül ki utazik el az ausztriai edzőtáborba, és nem zárható ki, hogy Windischgartenben már az új vezetőedző elképzelései szerint zajlik majd a munka.

A TÉMÁRÓL RÉSZLETESEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik