Vörös Péter légiósként folytatja pályafutását, Üzbegisztánba igazolt

Vágólapra másolva!
2009.06.27. 17:41
Elhagyja a Szombathelyi Haladás csapatát Vörös Péter, és az üzbegisztáni Lokomotiv Taskent játékosaként folytatja pályafutását – olvasható a Vas megyei együttes hivatalos honlapján.
Vörös a jövőben akár Rivaldóval is csatázhat
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Vörös a jövőben akár Rivaldóval is csatázhat
Vörös a jövőben akár Rivaldóval is csatázhat
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Vörös a jövőben akár Rivaldóval is csatázhat

Légiósként folytatja pályafutását Vörös Péter, a Szombathelyi Haladás játékosa – a 32 éves középpályás az üzbég bajnokságban szereplő Lokomotiv Taskenthez igazolt.

A 2001-ben alapított együttes jelenleg a hetedik helyen áll a 16 csapatos első osztályban – a csapat legismertebb játékosa a sokszoros orosz válogatott kapus, Alekszandr Filimonov.

Az üzbég bajnokság az utóbbi időben egyébként többször is rivaldafénybe került, ugyanis a bajnoki címvédő Bunyodkor csapatában játszik a Barcelona korábbi sokszoros brazil válogatott csillaga, Rivaldo – ráadásul a gárda szakmai munkáját a Chelsea volt vezetőedzője, a szintén brazil Luiz Felipe Scolari irányítja.

Ennek ellenére elgondolkodtató, hogy egy magyar játékosnak jobban megéri elfogadni egy ázsiai kiscsapat ajánlatát, mint szerződést hosszabbítani a Soproni Liga bronzérmesével.

Vörös már át is esett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, de a szurkolók láthatják még pályára lépni Haladás-mezben, a két klub ugyanis megegyezett abban, hogy a középpályás az Európa-liga első körében még a Haladást erősíti a kazah Irtis Pavlodar ellen.

Ha már szóba került az Irtis, a kazah csapat szombaton 1–0-s vereséget szenvedett a Sahtyor Karagandi otthonában – emlékezhetünk rá, a Sahtyor volt a Debrecen ellenfele a tavalyi UEFA-kupa első selejtezőkörében, és a hajdúságiak 2–1-es összesítéssel búcsúztatták riválisukat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik