Waltner ismét légiósnak áll: Jancker utódja lesz a Mattersburgnál

Vágólapra másolva!
2009.06.26. 14:23
Meggyengül a Zalaegerszeg labdarúgócsapata: a házi gólkirály Waltner Róbert aláírt az osztrák élvonalbeli Mattersburghoz. A 2007–2008-as magyar gólkirály egy évre írt alá a burgenlandi zöld-fehérekhez, de a szerződés meghosszabbítható a következő szezon végén.
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Elhagyja a ZTE együttesét Waltner Róbert, a zalaiak csatára az osztrák Bundesligában szereplő Mattersburghoz igazol. A támadó a Nemzeti Sport, a nagymartoni klub hivatalos oldala és az osztrák Sportnet értesülései szerint egy plusz egy évre kötelezi el magát a zöld-fehérekhez.

A Mattersburg az előző szezonban gyengén szerepelt az osztrák élvonalban, mindössze három ponttal előzte meg az utolsó, kieső helyen végző Altachot. A csapat téli „nagytakarítása” során szerződést bontottak két magyar légióssal, Csizmadia Csabával és Kovrig Ákossal is.

A hatszoros válogatott Waltner tulajdonképpen a héten szabadlistára tett német Carsten Jancker helyettesítésére érkezik. Az előző szezonban 15 gólt szerző csatárnak a Mattersburg lesz a negyedik külföldi csapata az argentin Boca Juniors, a ciprusi Anorthoszisz és az arab emírségekbeli al-Dafra után.

„Olyan poszton erősítettünk, amelyen nagy szükségünk volt egy új játékosra. Helyzeteit kíméletlenül kihasználó futballistáról van szó, és reméljük, hogy a Mattersburgot is gólokkal segíti majd” – nyilatkozta Franz Lederer, a burgenlandiak edzője.

WALTNER RÓBERT PÁLYAFUTÁSA

Korábbi klubjai: Kaposfő, Kaposvár, Siófok, Kaposvár, Videoton, Újpest, ZTE, Boca Juniors (argentin), Anorthoszisz (ciprusi), ZTE, Vasas, ZTE, al-Dafra (arab emírségekbeli), ZTE
Válogatottság (gól): 6 (0)
Élvonalbeli mérkőzés (gól): 289 (115)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik