A Celtic igazgatója szerint Újpest lehet a Glasgowba vezető kapu

Vágólapra másolva!
2009.06.18. 09:51
A Celtic igazgatója, Peter Lawwell szerint a glasgow-i nagycsapatnak és az Újpestnek is előnyös lehet a két klub közötti együttműködés: a skótok gyakorlatilag hozzájuk vezető kapunak tekintik a magyar együttest.
Újpest a Glasgowba vezető út egyik állomása lehet a jövőben
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Újpest a Glasgowba vezető út egyik állomása lehet a jövőben
Újpest a Glasgowba vezető út egyik állomása lehet a jövőben
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Újpest a Glasgowba vezető út egyik állomása lehet a jövőben

Erről Lawwell szerdai sajtótájékoztatóján beszélt, és elmondta: már hosszú ideje tárgyalt a Celtic az Újpest FC-vel.

„Hónapok óta megbeszéléseket folytattunk az Újpesttel, és meg is lett az eredménye. Kölcsönösen előnyös együttműködést akarunk folytatni a magyar csapattal. Egyrészt kölcsön tudjuk adni a kevés lehetőséget kapó fiatalokat az Újpestnek, másrészt kiterjeszthetjük kelet-európai játékosmegfigyelő-hálózatunkat” – mondta Lowell.

„Ki akarunk alakítani egy kelet-európai megfigyelőközpontot, a munkatársaink szerb, szlovén, magyar, cseh és szlovák tehetségeket keresnek. Az alapötlet az, hogy az eddiginél hamarabb le tudjunk csapni a régióban játszó tehetségekre, és elhozzuk őket Újpestre. Sokkal könnyebb lesz Magyarországra csábítani a fiatal játékosokat, mint közvetlenül a Celtichez” – tette hozzá az igazgató, aki azt is megerősítette, hogy McStay a zöld-fehérek alkalmazottja lesz.

„Willie kapta meg a megbízást a megfigyelőközpont kiépítésére is, és továbbra is a Celtickel lesz szerződése” – mondta. Az 1994 óta a Celticnél dolgozó szakemberrel együtt több fiatal játékos érkezik a Megyeri útra.

Willie McStay utódja az egykori északír válogatott Neil Lennon lesz a „kelták” tartalékcsapatánál.

ACZÉL ZOLTÁN MCSTAYTŐL IS TANULNI AKAR

„Magyar edző mellé már nem szegődnék el, de azt hiszem, külföldi szakember mellett sokat tanulhatok. Segített ebben a döntésben az, hogy a válogatottnál Erwin Koeman mellett dolgoztam, és pontosan tudom, mekkora hasznomra válik ez a lehetőség. Emellett az sem titok, hogy az Újpest roppant fontos az életemben, erős érzelmek is kötnek a klubhoz. Fontos még, hogy a tárgyalások során éreztem, tényleg engem akarnak, hosszú távon gondolkodnak bennem, és eljöhet az az idő is, amikor a kispadon én ülhetek majd a fő helyen” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Aczél Zoltán, a magyar válogatott másodedzője, aki Willie McStay munkáját fogja segíteni az Újpestnél.

„Stílusos, sokpasszos játék jellemzi az együttesét, tehát alighanem közel áll az ízlésünk a futballt illetően, és szerintem könnyen szót értünk. Személyesen még nem találkoztunk, de amikor most idejöttem, a kocsiban negyedórát beszélgettünk egymással telefonon” – mondta Aczél a skót edzőről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik