Az új tv-szerződés hatszázmillió forintot hozhat a klubok konyhájára

Vágólapra másolva!
2009.04.30. 07:51
Szinte biztosra vehető, hogy a következő szezonban a Duna Televízió mellett az RTL Klub is közvetít NB I-es mérkőzéseket – számoltunk be róla szerdán. A Magyar Labdarúgó-szövetség és a kereskedelmi csatorna vezetői hetek óta tárgyalnak. Az RTL Klub már megtette ajánlatát, a Duna Tv továbbra is közvetítene – információnk szerint összesen hatszázmillió forinttal is gazdagodhatnának a profi klubok –, és a kereskedelmi televíziónál már csak az MLSZ vezetőinek válaszára várnak.
Az Újpest és a Debrecen csatáit a következő idényben talán már az RTL Klubon láthatjuk
Fotó: M. Németh Péter
Az Újpest és a Debrecen csatáit a következő idényben talán már az RTL Klubon láthatjuk
Az Újpest és a Debrecen csatáit a következő idényben talán már az RTL Klubon láthatjuk
Fotó: M. Németh Péter
Az Újpest és a Debrecen csatáit a következő idényben talán már az RTL Klubon láthatjuk

Habár aláírt megállapodás egyelőre nincs, egyre biztosabb, hogy a 2009–2010-es szezonban az RTL Klub (illetve a kereskedelmi adóhoz tartozó Sport Klub és Cool Tv), valamint a Duna Televízió sugározza az NB I-es mérkőzéseket. Szerdán már beszámoltunk róla, hogy a tárgyalásokon a Magyar Labdarúgó-szövetség részéről Kisteleki István elnök és a profi ad hoc bizottság vezetője, George F. Hemingway vett részt. A Bp. Honvéd tulajdonosa – akinek oroszlánrésze van a korábbinál jobb anyagi kondíciójú szerződés létrejöttében – lapunknak új információkkal szolgált a tárgyalásokról.

„A hír igaz, tárgyalunk az RTL Klub vezetőivel – mondta érdeklődésünkre George F. Hemingway. – Aláírt megállapodásunk viszont egyelőre nincs. Bonyolult tető alá hozni a szerződést, előbb a tulajdonosoknak, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökségének kell jóváhagynia, és csak ezt követően lehet végleg aláírni a papírokat.”

A tárgyalás tényét az RTL Klub részéről Héder Barna, a sportosztály vezetője is megerősítette.

„Valóban tárgyalunk a szövetséggel, de ennél többet egyelőre nem tudunk mondani –mondta Héder Barna. – Ha jól tudom, az érintetteknek a szerződés aláírásához több rostán is át kell vinniük a megállapodás részleteit. Értesüléseim szerint George F. Hemingway pénteken külföldre utazik, de a jövő héten felgyorsulhatnak az események. A következő lépés az övék, mi várjuk, hogy megcsörrenjen a telefonunk.”

Információnk szerint az egyezkedés hetek óta tart, a felek már többször is asztalhoz ültek a részletek finomítása érdekében, az RTL Klub pedig már ajánlatot is tett az MLSZ-nek. Amint beszámoltunk róla, a jövőben a közvetítési díjakból 440 millió forinttal gazdagodhatnak a magyar profi klubok, és ha figyelembe vesszük, hogy ez az összeg ebben az évben 190 millió forint volt, azt mondhatjuk, Kisteleki István és George F. Hemingway jó üzletet köthet a televíziós társasággal.

A Nemzeti Sport információja szerint az sem hanyagolható el, hogy a televíziós közvetítések jóvoltából az úgynevezett hozzáadott reklámérték is növelheti majd a csapatok bevételét, s így a végső összeg elérheti a hatszázmillió forintot. Az RTL Klubon szombatonként, a Formula–1-es közvetítés előtt kerülne képernyőre a kiválasztott NB I-es meccs.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik