Hercegfalvi Zoltán rápihent a Siófok elleni, mai visszavágóra

Vágólapra másolva!
2009.04.21. 13:28
Kedd délután a Budapest Honvéd a Siófokot fogadja a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Az első meccset a fővárosiak nyerték meg 2–1-re. A mai találkozón már minden bizonnyal a kispestiek kezdőcsapatában kap helyet Hercegfalvi Zoltán, akit a hétvégi bajnokin pihentetett Sisa Tibor, a Honvéd vezetőedzője.
Hercegfalvi kezdő lehet a siófok ellen
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Hercegfalvi kezdő lehet a siófok ellen
Hercegfalvi kezdő lehet a siófok ellen
Fotó: M. Németh Péter (NS-archív)
Hercegfalvi kezdő lehet a siófok ellen

„A játékosokat néha pihentetni kell” – felelte Sisa Tibor arra a kérdésre, hogy Hercegfalvi Zoltán vajon miért nem volt kezdő a Nyíregyháza ellen 1–0-ra megnyert hétvégi bajnokin.

A Honvéd hetek óta szerda, szombat ritmusban játszik, néhány labdarúgó a fáradtságtűrés határához közelít, és mivel Kispesten nem túl bő a keret, Sisa Tibornak okosan kell sakkoznia a játékosokkal: habár Hercegfalvi Zoltán a Nyíregyháza ellen csupán a második félidőben szállt be, meg lennénk lepve, ha a kispestiek legveszélyesebb támadója a Siófok ellen 2–1-re megnyert első mérkőzés után kedden, a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján is csupán a kispadon kapna helyet.

Amennyiben Hercegfalvi ma pályára lép, úgy a Siófok elleni lesz a 200. összecsapása tétmeccsen a Honvéd színeiben.

„Zoli remek játékos, ezt ő is pontosan tudja – magyarázta Sisa Tibor. – A Nyíregyháza ellen készülődve azonban gondoltam, szerencsésebb, ha a második félidőben küldöm pályára, amikor a fáradófélben lévő védelem ellen kamatoztathatja lendületét.”

Sisa Tibor arra a kérdésre, hogy a keddi mérkőzés vajon fontosabb lesz-e, mint egy bajnoki, röviden így felelt: „A Magyar Kupa döntőjébe bejutni óriási dolog, de a visszavágó előtt egy percig sem hihetjük el, hogy már ott vagyunk. Okosan kell játszanunk, nem hagyhatunk olyan területet az ellenfélnek, ahonnan könnyedén mögénk kerülhet. Jó csapat a Siófok, nem véletlenül jutott el idáig, észnél kell lennünk a visszavágón is.”

Magyar Kupa, elődöntő

visszavágó
Budapest Honvéd–BFC Siófok
Bozsik-stadion, 18.00. V: Bede (Kispál, Ring).
Az első meccsen: 2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik