A Győr útja az MTK-n keresztül vezethet a nemzetközi porondra

Vágólapra másolva!
2009.04.14. 15:34
Az MTK a pénteken 3–1-re elveszített bajnokija után ma 18 órától ismét a Győri ETO FC vendégeként szerepel, ezúttal a Magyar Kupa elődöntőjében. A néhány napja mesterhármasig jutó Bojan Brnovics most visszafogottabb vendégekre számít, a kék-fehérek kapusa, Végh Zoltán viszont úgy érvelt: irányítás helyett inkább alkamazkodnának a győriekhez.
Brnovics (fehérben) és társai mindenképpen győzni szeretnének az MTK ellen
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Brnovics (fehérben) és társai mindenképpen győzni szeretnének az MTK ellen
Brnovics (fehérben) és társai mindenképpen győzni szeretnének az MTK ellen
Fotó: Németh Ferenc (NS-archív)
Brnovics (fehérben) és társai mindenképpen győzni szeretnének az MTK ellen

„A legfontosabb, hogy tanuljunk a pénteki vereségből. Nyerhettünk volna három nullára is, de gólszerzési lehetőségeinket elrontottuk” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Végh Zoltán, az MTK kapusa a két csapat bajnoki mérkőzéséről, melyet 3–1-re a győriek nyertek meg.

„Nem hinném, hogy a kupameccsen célravezető lenne, ha óvatosan, kivárásra játszanánk. Viszont biztosan nem rohanunk fejjel a falnak. Ehelyett a találkozó első perceiben megnézzük, hogy a győriek milyen újdonsággal rukkolnak ki, és aztán ahhoz alkalmazkodunk” – mondta Végh a keddi összecsapással kapcsolatban.

Az MTK-val kapcsolatos hír, hogy felépült sérüléséből Pintér Ádám, aki a mai mérkőzésen csereként már pályára is léphet – nem úgy a szintén sérüléssel bajlódó Urbán Gábor, valamint a bokaműtétje után lábadozó Pál András.

Győrben mindenképpen szeretnék, ha a csapat a következő szezonban a nemzetközi porondon szerepelhetne, és ezt csak a Magyar Kupa megnyerésével érheti el Dragoljub Bekvalac gárdája, persze az MTK is hasonló cipőben jár, hiszen a bajnokságban jelenleg hét ponttal van lemaradva a 3. helyen álló Zalaegerszegtől (az 1-3. helyezett és a kupagyőztes indulhat nemzetközi kupában).

„Alig vártam már, hogy végre bizonyítási lehetőséghez jussak, a három gólom pedig, azt hiszem, önmagáért beszél. Most is pályára akarok lépni, bár teljesen mindegy, milyen összetételű együttessel, csak nyerjünk! Nekünk nem maradt más, csupán a Magyar Kupa, ebben a sorozatban kell sikeresnek lennünk. Viszont a visszavágó tudatában az MTK biztosan nem enged nekünk annyi szabad területet, mint pénteken” – nyilatkozta Bojan Brnovics, aki a két fél bajnokiján a minap mesterhármast szerzett.

Brnovics szavait igazolja, hogy a győri vezetők is mindent elkövetnek azért, hogy minél többen biztassák a csapatot a mai meccsen. A bérleteseknek ugyanis ingyenjeggyel kedveskednek, míg az állandó belépővel rendelkezők a keddi találkozón bérletük felmutatásával egy ajándékjegyet kapnak a pénztárnál, így a kupaelődöntőre ingyen vihetik be egy vendégüket.

A mai mérkőzést 18 órától nyomon követheti elő tudósításunkban!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik