Rabóczki: „Helyükön kezelem a dolgokat, a hibák dacosabbá tesznek”

Vágólapra másolva!
2009.03.13. 12:45
Azt mondja, Sisa Tibor érkezésével rend és fegyelem lett az öltözőben. Az új edzővel egyelőre veretlen a Honvéd – a Ligakupában 5–1 a Vasas ellen, bajnoki 0–0 Diósgyőrben, a Magyar Kupában pedig biztos 2–0-s siker a Kecskemét felett a Bozsik-stadionban –, Rabóczki Balázs pedig egyre inkább csúcsformában véd. A 31 esztendős kapus szerint ha játékban egyelőre nem is, a futball iránti alázatban már előrelépett a csapat.
Rabóczki szerint csapata jó úton jár
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Rabóczki szerint csapata jó úton jár
Rabóczki szerint csapata jó úton jár
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Rabóczki szerint csapata jó úton jár

– Hibázott a Vasas elleni bajnokin?
– Nem ilyen bevezető kérdésre számítottam, de elismerem: gyengébb napot fogtam ki – válaszolt a csütörtök délutáni edzés előtt szokásos határozottságával Rabóczki Balázs. – A hiba benne van a játékban, de ahogy a jobb teljesítmények után sem döngetem két kézzel a mellem, azt hiszem, a Vasas elleni meccs után sem lehetett pálcát törni felettem, hogy kizárólag miattam kapott ki a csapat az első tavaszi fordulóban.

– Önkritikus magával szemben?
– Nem nyom agyon egy-egy szerencsétlen mozdulat, és bár a meccsek után önkritikusan a tükörbe szoktam nézni, azt hiszem, a Vasas elleni találkozó után sem lettem rosszabb kapus. Helyükön kezelem a dolgokat, a hibák pedig dacosabbá tesznek.

– Ezért védett a Diósgyőr és a Kecskemét ellen is olyan parádésan?
– Két érdekes mérkőzésen vagyok túl, hiszen csak néha tettek próbára, egy-egy váratlan szituációban kellett bravúrral védenem. A Diósgyőr és a Kecskemét elleni meccsen is sokáig csak álldogáltam a kapuban, a félidő vége előtt viszont mindkétszer szükségem volt az összes tudásomra. Ezért kell egy kapusnak végigkoncentrálnia a kilencven percet.

– Egyik találkozón sem kaptak gólt. Összeállt a védelem?
– Ezt azért talán korai lenne kijelenteni, de jó úton járunk. A korai edzőcsere nagy felfordulást okozott nálunk, mindenkit meglepett a döntés, de Sisa Tibor érkezésével rend és fegyelem költözött az öltözőbe.

AZ INTERJÚ TELJES SZÖVEGÉT A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN OLVASHATJA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik