Karácsonyra tartozása 80 százalékát kifizeti a DVTK vezetősége

Vágólapra másolva!
2008.12.04. 19:33
Címkék
Az elmúlt hétvégén több mint fél óra késéssel kezdődött a DVTK–Bőcs Ligakupa-mérkőzés, miután a diósgyőriek nem kapták meg hiánytalanul a járandóságukat, ezért figyelemfelkeltő sztrájkkal tüntettek. Hogy az akció eredménye-e, nem tudjuk, mindenesetre úgy tűnik, megoldódni látszik a labdarúgók hiányzó fizetésének kérdése.
Máshol folytathatja tavasztól
Fotó: Mirkó István (archív)
Máshol folytathatja tavasztól
Máshol folytathatja tavasztól
Fotó: Mirkó István (archív)
Máshol folytathatja tavasztól

A borsodiak ugyanis támogatóiknak köszönhetően vállalni tudják, hogy ha csak három részletben is, de karácsonyig mindenki megkapja hiányzó fizetésének jelentős részét, és összességében a klub tartozásai 80 százalékát rendezi az ünnepig.

A klub nagyjából másfél havi hátralékot halmozott fel, amelynek mértéke cirka 20 millió forintra rúg. A tartozások első részét december 6-ig, a másodikat a jövő hét közepéig, a harmadikat pedig karácsonyig rendezi a klub.

A DVTK vezetőségének feltett szándéka, hogy a mostani adósságrendezést a frissiben a klub mellé állt támogatók segítségével hajtsa végre – igaz, ahhoz, hogy a klub valamelyest megőrizze anyagi stabilitását, több jó pénzért eladható játékosától is meg kell válnia a télen.

Közülük Köteles László, a magyar válogatott harmadik számú kapusa a legkapósabb, akit jelenleg kilenc különböző országból is szeretnének szerződtetni. Dlusztus Imre, a DVTK ügyvezetője a klub hivatalos honlapján elmondta: többek között román, horvát, iráni, kínai, dél-koreai, orosz, lengyel, holland és belga csapat is szerződtetné a kapust.

Mellette még Djordje Kamber és Szrdjan Sztanics eladására kínálkozhat reális esély a téli szünetben, miközben az érkezési oldalon eddig egyelőre csak az elmúlt időben Szolnokon kölcsönben játszó védő, Kerényi Gábor visszatérése „szerepel” – leszámítva persze a próbajátékosokat: a Jászberénytől érkező szerb belső védőt, Deszpot Viskovicsot és a ZTE-ből elcsábított horvát bekket, Igor Mircetát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik