Szakály Péter: „A csapaté az érdem, kihagyhatatlan helyzetbe hoztak”

Vágólapra másolva!
2008.10.27. 07:34
A Debrecen a 12. forduló nyitó mérkőzésén valósággal lelépte a gyengén futballozó Bp. Honvédotm amelyet 4–1-re megvert. A találkozó főszereplője Szakály Péter volt, aki két góllal és két gólpasszal járult hozzá a hajdúságiak sikeréhez. A Nemzeti Sporttól kilences osztályzatot kapó középpályás fél éve még azt sem hitte volna, hogy tagja lesz a Lokinak.
Szakály Péter okkal lehetett elégedett a Honvéd elleni meccs után
Fotó: Mirkó István
Szakály Péter okkal lehetett elégedett a Honvéd elleni meccs után
Szakály Péter okkal lehetett elégedett a Honvéd elleni meccs után
Fotó: Mirkó István
Szakály Péter okkal lehetett elégedett a Honvéd elleni meccs után

Mi volt eddigi pályafutása sorána legnagyobb elismerése?
– Talán az, hogy két éve a bal oldali középpályás posztján második lettem Dzsudzsák Balázs mögött a Nemzeti Sport osztályzatai alapján – mondta Szakály Péter, a DVSC-TEVA játékosa, aki a Bp. Honvéd 4–1-es legyőzésében főszerepet vállalt.

És mi volt az eddigi legmagasabb osztályzata?
– Hetes.

Most mire számított?
– Azt hittem, jó leszek a nyolcasra, a kilences osztályzat eszembe sem jutott, éppen ezért nagyon meglepődtem, amikor megláttam a nevem mellett.

Talán túlzásnak is tartja?
– Nem szeretném saját magamat értékelni, szerencsésebb, ha mások minősítenek. Éreztem és tudtam, hogy jól megy a játék, de ez igaz volt az egész csapatra. Utána beszéltük is az öltözőben, hogy magabiztosan futballoztunk, és egy percig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Ez számított, és engem az sem zavart volna, ha csak gólpasszokat adok, a góloknál pedig nem egyedül az enyém volt az érdem, hiszen a társak kihagyhatatlan helyzetekbe hoztak.

Még csak huszonkét éves; mi a legfontosabb célja a futballban?
– A legfontosabb természetesen a válogatottság. Tudom, ennek most kicsi a realitása, hiszen a válogatottnak éppen a középpályássora a legerősebb, Huszti Szabolcs, Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, Hajnal Tamás vagy Buzsáky Ákos kiszorítására jelenleg nincs esélyem, de hosszú távon nem mondok le róla. Később kipróbálnám magam olyan külföldi ligában, ahol játsszák a futballt, addig pedig szeretnék sok jó meccsen szerepelni, és a Debrecennel mindig megnyerni a bajnokságot.

Az idén ez min múlhat, s melyik együttes lehet a legnagyobb vetélytárs?
– Mindenki az Újpestet mondja, de szerintem a Haladást és a Vasast sem szabad leírni, mindkettő ellen játszottunk már, és szerintem erős csapatok. Az dönti el a bajnoki címet, melyikünk képes tartósabban jó formában játszani, s ebből a szempontból jók az esélyeink, hiszen a kispadunk hosszú, mindenkit lehet úgy pihentetni, hogy a csapat nem látja kárát. Ha a Honvéd elleni játékot többször is képesek leszünk megismételni, szerintem teljesülhet a bajnoki aranyról szőtt álmom.

AZ INTERJÚ TELJES TERJEDELMÉBEN A HÉTFŐI NEMZETI SPORT 5. OLDALÁN OLVASHATÓ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik