Tököli lábában maradt a Paks első hazai győzelme az új szezonban

Vágólapra másolva!
2008.08.30. 22:02
A Paks az első hazai győzelmére készült a Soproni Liga hatodik fordulójában, a tolnaiaknál a Diósgyőr vendégeskedett. A találkozón igazságos döntetlen született, mivel a fél órán keresztül emberlőnyben játszó hazaiak (akik Tököli révén büntetőt is hibáztak) nem tudtak élni a piros lap miatti lehetőséggel. A DVTK megérdemelten távozott egy ponttal.
Tököli Attila gólt lőtt, majd büntetőt hibázott – nem lehet maradéktalanul elégedett
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tököli Attila gólt lőtt, majd büntetőt hibázott – nem lehet maradéktalanul elégedett
Tököli Attila gólt lőtt, majd büntetőt hibázott – nem lehet maradéktalanul elégedett
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Tököli Attila gólt lőtt, majd büntetőt hibázott – nem lehet maradéktalanul elégedett

A Paks az első hazai győzelmére készült a Soproni Liga hatodik fordulójában, a tolnaiaknál a Diósgyőr vendégeskedett. Az a Diósgyőr, amelynek vezetői finoman szólva sem elégedettek a csapat elmúlt fordulókban mutatott teljesítményével (három, sorozatban elszenvedett vereség után ez érthető is), és a vezetőedző, Vágó Attila állása is veszélybe került.

Így a miskolci játékosok a győzelem mellett a mesterért is küzdhettek, a találkozó azonban nem indult jól a vendégek szempontjából. Az első negyedóra langyos futballja után a Paks megszerezte a vezetést, Tököli Attila volt eredményes. A találatnál a játékvezető is dicséretet érdemel, ugyanis helyesen alkalmazta az előnyszabályt Kiss buktatásánál, a labda így Tököli elé került, aki a kifutó Köteles mellett, 17 méterről a jobb alsó sarokba továbbította azt.

A hazai vezetés hamar történelemmé vált, hat perccel később Kamber szerezte meg a DVTK egyenlítő gólját. A diósgyőri játékos a jobb oldalon húzta meg, és közelről, 5 méterről leadott lövésébe a hazaiak kapusa, Pokorni szerencsétlenül ért bele, így a labda a hálóban kötött ki. Elkerülhető találat volt.

Az első félidőben sok említésre méltó eseményt már nem jegyezhettünk fel, következett a második negyvenöt perc. Sajnos a szünet nem hozott nagy emelkedést a színvonalat illetően, a csapatok az első tíz percben elképzelés nélküli játékkal rukkoltak elő.

A hatvanadik percben emberhátrányba kerültek a vendégek, a nemrég beállt Buzás beadására Tököli ugrott fel fejelni, de a támadót a levegőben ellökte Búrány. A bíró felmutatta a játékosnak a piros lapot, és tizenegyest ítélt. A büntetőt azonban Tököli Attila nem tudta értékesíteni – gyenge, jobb alsóba tartó lövését hárította Köteles.

A mérkőzés vége felé közeledve várható volt, hogy az emberelőnyben játszó hazaiak nagy rohamokat indítanak a három pont megszerzéséért. Azonban ez a feltételezés megmaradt várakozásnak, mert bár a hazaiak támadgattak, de átütő erő nem volt ezekben a próbálkozásokban.

A Diósgyőr az utolsó fél órában tíz emberrel védekezve, egy ponttal távozhat Paksról, így Gellei Imre csapata továbbra is vár első hazai győzelmére. Az egy ponttal a DVTK elégedett lehet (a piros lap miatt ez még jobban felértékelődik), de Vágó Attila továbbra is izgulhat állása miatt.

MI TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN? KATTINTSON IDE, ÉS TEKINTSE MEG A TALÁLKOZÓRÓL SZÓLÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET!

SOPRONI LIGA


Helyszín: Paks
Nézőszám: 2500
Játékvezető: Szabó Zs.
Asszisztensek: Kispál, Kormányos II G.

A KEZDŐCSAPATOK
PAKSI FC DIÓSGYŐR
28 Pokorni P. 1 Köteles
27 Kriston 14 Kamber
73 Éger 5 Sebők V.
3 Salamon 3 Milicsics
14 Hanák 9 Gohér
22 Sipeki 18 Ahodikpe
13 Böde 15 Búrány
16 Heffler 6 Pintér Z.
7 Báló 13 Sztanics
10 Kiss T. 21 Tóth M.
21 Tököli 99 Honma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gellei Imre Vágó Attila

Gólszerző: Tököli (17.) illetve Kamber (23.)
Csere: Kriston helyett Molnár Z. (28.), Heffler helyett Buzás (56.), Sipeki helyett Márkus (68.) illetve Ahodipke helyett Pelecaci (56.), Sztanics helyett Takács P. (72.), Honma helyett Szabó (78.)
Sárga lap: Molnár Z. (31.), Báló (80.) illetve Pintér (75.)
Kiállítva: Búrány (60.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik