Jól sikerült Varga István debütálása: Rákospalotán győzött a Fehérvár

Vágólapra másolva!
2008.08.23. 22:16
Lisztes Krisztián pazar góljával még a REAC szerzet vezetést a 600 néző előtt megrendezett mérkőzésen. Az első félidő végén azonban Kapcsos Vince kiállították, amit nem tudott elviselni a REAC. Sitku Illés előbb gólpasszt adott, majd gólt szerzett, ezzel 2–1-re győzni tudott a Fehérvár. A mérkőzés végén Koller Ákost is kiállították, több nagy helyzete is volt a hazaiaknak, de nem sikerült pontot menteniük.
Hiába lőtt gólt Lisztes, kikapott a REAC
Fotó: Németh Ferenc
Hiába lőtt gólt Lisztes, kikapott a REAC
Hiába lőtt gólt Lisztes, kikapott a REAC
Fotó: Németh Ferenc
Hiába lőtt gólt Lisztes, kikapott a REAC

A héten edzőváltás történt a Fehérvárnál, Disztl Lászlót Varga Istvánt váltotta a kispadon. A Fehérvár nem kezdte fényesen a bajnokságot, a vezetőség által dobogóra várt együttes három vereséggel és egy győzelemmel a forduló előtt a 15. helyen állt.

A REAC-nak eddig felemás az idénye, két vereség mellett játszottak egy unalmas mérkőzésén döntetlent a Diósgyőrrel, valamint meglepetésre Pakson győztek 3–1-re.

Az első félidőben a Fehérvár járatta többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudtak kidolgozni, viszont a REAC erőteljesebben támadott, jobban benne volt a gól a sárga-kékek játékában.

A hazaiak igyekezete góllá is érett a félidő közepén, megérdemelten szereztek vezetést Lisztes Krisztián révén, aki Dancs Rolandtól kapott egy labdát, ezután két közönséget ámulatba ejtő cselt csinált Koller Ákos mellet, majd 16 méterről a kapu bal oldalába csavart.

A súlyos sérülés után karrierjét gyakorlatilag újrakezdő Lisztes Krisztián kezd magára találni, gyönyörű gólt lőtt a Paksnak, valamint jól játszott a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen is. A 49-szeres válogatott irányító most is régi önmagát idézte.

A másik oldalon egy szintén technikás irányító brillírozott, Dvéri Zsolt többször is jó ütemben ugratta ki Simek Pétert, és Sitku Illést. Az egyik ilyen kiugratást követően a gólhelyzetben lévő Simeket Kapcsos Vince lerántotta, ezért Berger játékvezető kiállította.

Kapcsos így nehéz helyzetbe hozta csapatát, az addig veszélyesebben játszó REAC érezhetően megzavarodott, a Fehérvár pedig új lendületet kapott.

Nem volt tehát könnyű helyzetben tehát Aczél Zoltán a második félidőben. Végül nem is bírta a nyomást a hazai együttes. Ismét Dvéri ívelt fel jól , Sitku Illés pedig jól tálalt Milan Pavlicsics elé, aki egyedül mehetett a kapu felé, majd Szántai felett a hálóba emelt.

A kiállítás végképp rányomta a bélyeget a mérkőzésre, miután Sitku Illés gólpassza után, gólt is szerzett.

A találkozó végén a 82. percben beállt Kiss Tamás vált főszereplővé, és válhatott volna hőssé. Beállása után rögtön sárgát kapott, majd még ugyanabban a percben fejelhetett kapura, de Sebők Zsolt bravúrral védett, és így nagyban hozzájárt az új edző sikeres bemutatkozásához.

SOPRONI LIGA


Nézőszám: 600
Játékvezető: Berger
Asszisztensek: Forgács, Tóth I.
Tudósító: Kovács Zoltán

A KEZDŐCSAPATOK
REAC FEHÉRVÁR
12 Szántai 1 Sebők Zs.
17 Horváth G. 2 Andics
7 Cseri 5 Koller
2 Dinka 3 Horváth G.
8 Kapcsos 4 Mohl
5 Sallai B. 11 Pavlicsics
6 Kőhalmi 14 Farkas B.
20 Erős 10 Dvéri
21 Lisztes 26 Romero
15 Dancs 7 Simek
11 Nyerges 9 Sitku
Vezetőedző: Vezetőedző:
Aczél Zoltán Varga István

Gólszerző: Lisztes (31.), Pavlicsics (51.), Sitku (70.)
Csere: Kőhalmi h. Nagy T. (54.), Romero h. Nagy D., Dancs h. Jeremiás (72.), Dinka h. Kiss T. (82.), Pavlicsics h. Lázár (90.)
Sárga lap: Horváth G. (22.), Farkas B. (48.), Koller (62.), Romero, Nagy T. (70.), Simek (78.) Pavlicsics (79.), Kiss T. (83.)
Kiállítva: Kapcsos (40.), Koller (91.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik