Rajczi Péterről bepattanó találat döntött az Újpest javára Siófokon

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 22:10
Az előző fordulóban mindkét csapat idegenben szerepelt, és szenvedett vereséget – ennek ellenére érdeklődőből akadt bőven a Balaton-parton. Ehhez hozzájárult, hogy az újpestiek is nagy számban látogattak el az üdülővárosba. A lilák szurkolóinak most nem kellett csalódniuk: Fortuna istenasszony is melléjük szegődött, így megnyerték a találkozót Rajczi Péter hajrában szerzett találatával, és szereztek három pontot.
Az Újpestnek meg kellett küzdenie a három pontért
Fotó: Mirkó István
Az Újpestnek meg kellett küzdenie a három pontért
Az Újpestnek meg kellett küzdenie a három pontért
Fotó: Mirkó István
Az Újpestnek meg kellett küzdenie a három pontért

Szentes Lázár csapatának a Vasas elleni vereséget kellett kijavítani, ám az első félidőben tartotta magát a Siófok. Mindkét csapat elsősorban a pontrúgások után volt veszélyes.

Siófoki oldalon Kanta Szabolcs beadásai után Magasföldi, Forgács és Mogyorósi veszélyeztetett. A túloldalon Kabát lőtte be a sarokpontról a labdát, a legnagyobb lehetőséget Mijadinoszki hagyta ki.

Az újpestiek támadója, Kabát Péter egyébként nagyon aktívan játszott, ő volt csapata legjobbja. A lilák az idő előre haladtával mind több lehetőséget alakítottak ki, azonban miután kettő az egyben is kihagyták a lehetőséget, nem tudtak gólt lőni az első játékrészben.

Szentes Lázár szünetben a csatársorban látta az eredménytelenség okát, Simon helyére beküldte Rajczit. A második játékrész is helyzetekkel indult, a Siófok is aktivizálta magát, és Nagy Lajos vezetésével többször is veszélyt teremtett a vendég kapu előtt.

A félidő közepén csillapodott a lendület, érezni lehetett, hogy egy gól mindent eldönthet. A 74. percben aztán azt hihettük az Újpest kihagyta a mérkőzés helyzetét, azonban a lilák a 83. percben egy szerencsés akció után mégis megszerezték a vezetést Rajczi Péter révén.

A gól után Berger játékvezető kiállította Mogyorósit, majd Koós sérülése miatt kilenc emberrel fejezte be a találkozót Détári Lajos csapata, amely így is egyenlíthetett volna, ám nem sikerült kihasználni az újpesti védelem kiengedését.

Szentes Lázár csapata nehéz meccsen szerencsés győzelmet aratott, amit igazán megbecsülhet, mert nem biztos, hogy legközelebb is megnyer egy ilyen találkozót.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Siófok
Nézőszám: 5000
Játékvezető: Berger
Asszisztensek: Forgács, Deutsch

A KEZDŐCSAPATOK
SIÓFOK ÚJPEST
32 Milinte 1 Balajcza
5 Sütő 2 Dudics
2 Mogyórosi 4 Lipták
4 Forgács 19 Vaskó
20 Kerényi 18 Mijadinoszki
8 Nagy L. 5 Sándor Gy.
11 Kanta Sz. 7 Bozsics
24 Horváth A. 28 Jucemar
17 Koós 20 Foxi
15 Fülöp Z. 22 Kabát
7 Magasföldi 9 Simon A.
Klubmenedzser Détári Lajos Vezetőedző Szentes Lázár

Gólszerző: Rajczi (83.)
Csere: Magasföldi h. Lipcsei R. (61.), Fülöp Z. h. Gajda (72.), Kerényi h. Hegedűs Gy. (78.) ill. Simon A. h. Rajczi (46.), Foxi h. Remili (61.), Jucemar h. Korcsmár (89.)
Sárga lap: Mogyorósi (56.), Fülöp (59.), Sütő (64.), ill. Jucemar (26.), Kabát (41.),
Kiállítva: Mogyorósi (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik