Szokásos gólzsákjai szállították a győzelmet a Kaposvárnak

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 21:41
Okosabb futballjával nyert a Kaposvár, és a győzelmével a negyedik leghatékonyabb vendéggé lépett elő a mezőnyben. Ha a Rákóczi így folytatja még lehet, hogy az ötödik helyet is elcsípi a hátralévő három forduló alatt.
Alves (fehérben) lőtte az első gólt
Fotó: Mirkó István
Alves (fehérben) lőtte az első gólt
Alves (fehérben) lőtte az első gólt
Fotó: Mirkó István
Alves (fehérben) lőtte az első gólt
Meglehetősen álmos hangulatban kezdődött a mérkőzés az Illovszky-stadionban, a csapatok az első negyedórában nem nagyon okoztak zavart a kapuk előtt. Aztán hirtelen, szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Kaposvár: Alves értékesített higgadtan egy büntetőt.

Aztán negyedóráig megint semmi, kis túlzással állíthatjuk, hogy a reflektorok felkapcsolása jelentette a legnagyobb eseményt a Fáy utcában. A negyedóra pauza után aztán hirtelen egyenlített a Vasas: Lázok talált a kapuba.

A rengeteg hibát hozó első félidő után a szünetben sokkal több érdekességet szolgáltatott a Vasas híveknek a pólócsapat Euroligás bronzérme, mint a kaposváriak elleni meglehetősen alacsony színvonalú találkozó első félidejének átbeszélése.

A második játékrészben a Rákóczi tovább folytatta masszív, szervezett védekezésre alapuló futballját, aminek az angyalföldiek nem igazán találták az ellenszerét. A gyors kontrákkal operáló somogyiak a félidő közepén Oláh Lóránt lövése után visszavették a vezetést.

Mint később kiderült ez volt a győztes gól, a Vasas részéről ugyanis már nem érkezett válasz. Ez volt Oláh 10. bajnoki találata ebben a szezonban, éktársa Alves kilencnél jár, ketten együtt az élvonal harmadik legeredményesebb csatárpárosát alkotják. Ez pedig most elegendő volt a minimális különbségű sikerhez.

SOPRONI LIGA

27. FORDULÓ
VASAS–KAPOSVÁR 1–2 (1–1)

Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 600
Játékvezető: Németh Á.
Asszisztensek: Szalai Z., Tóth I.

A KEZDŐCSAPATOK
A KEZDŐCSAPATOK
VASAS KAPOSVÁR
33 Németh G. 1 Milinte
27 Balog Zs. 26 Grúz
5 Pandur 21 Graszl K.
28 Unierzyski 17 Petrók
21 Tóth A. 3 Pintér A.
23 Kincses 10 Leandro da Silva
10 Pavicsevics 25 Maróti
9 B. Tóth 19 Pest K.
3 Tóth B. 24 Szakály D.
11 Lázok 14 Oláh
30 Sowunmi 9 Alves
Vezetőedző: Mészöly Géza Vezetőedző: Prukner László

Gólszerző(k): Lázok (33.), ill. Alves (16.), Oláh (66.)
Csere: Tóth B. helyett Sagna (60.), Kincses helyett Divics (72.),Sowunmi helyett Piller (83.) ill. Szakály helyett Obrics (65.), Pest helyett Graszl K. (84.), Maróti helyett Ribi (89.)
Sárga lap: Maróti (14.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik