Nyolc perc alatt egyenlített a Győri ETO a Budapest Honvéd ellen

Vágólapra másolva!
2008.05.10. 17:27
Az élvonalbeli bajnokság 27. fordulójának szombati első meccsén a Honvéd látogatott Győrbe és a 90 perc után sem szakadt meg egyik csapat rossz szériája. A fordulatos mérkőzésen ugyanúgy 2-2-es végeredmény született, ahogy ősszel.
A képen a Honvéd két gólszerzője: Dobos és Diego
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
A képen a Honvéd két gólszerzője: Dobos és Diego
A képen a Honvéd két gólszerzője: Dobos és Diego
Fotó: Szabó Miklós (NS-archív)
A képen a Honvéd két gólszerzője: Dobos és Diego
A magyar bajnokság színvonalát jelzi, hogy a mérkőzés jó 20 perccel később kezdődött, miután a találkozót közvetítő tévécsatorna előbb befejezte az angol másodosztály rájátszásában lejátszott Crystal Palace–Bristol mérkőzés közvetítését. Az angol meccs csúnyán belelógott a magyarba, viszont így legalább láthattunk egy ritka nagy bombagólt – a bristoli Noble jegyezte. Amúgy Vaskó Tamás nem játszott, a Bristol nyert 2-1-re.

Győrben eközben semmit nem lehetett sejteni, a stadionban várakozó mintegy 3000 néző csak ült és nézte az üres gyepet – miközben azon már javában kellett volna folynia a játéknak. Úgy 20 perc késéssel aztán nekikezdtek focizni a csapatok, és az hamar látszott, hogy nem kisasszonyok futballoznak: aprították egymást rendesen a játékosok.

Az első percekben mindkét csapat orvosi csapatának volt dolga a pályán, a félidő közepén viszont már sajnos komolyabb segítségnyújtásra is szükség volt: Ivancsics belépője után a győri Eugene szenvedett súlyosnak tűnő sérülést, az első diagnózis szerint eltört a szárkapocscsontja.

Eugene sérülésének időpontjában már 1-0-ra vezetett a Honvéd - Supka Attila csapata a mexikói Diego szép fejesének hála előnnyel mehetett a szünetre. Az első játékrész mozgalmas jó futballt hozott, minden remény megvolt rá, hogy a folytatás is hasonló lesz.

Az első negyedóra nem volt az, utána viszont pillanatok alatt felpörögtek az események: előbb Dobos váltotta gólra a buktatásáért megítélt büntetőt, két perccel később érkezett Bajzát és visszahozta a meccsbe az ETO-t.

Alig 20 perccel a vége előtt cserére szánta el magát Egervári Sándor, és beküldte a fiatal Varga Lászlót: ő pedig első labdaérintésével kiegyenlített. A hátralévő idő is hozott még izgalmakat, Völgyi hamar kiállíttatta magát, majd ismét rohamozott a Honvéd.

Újabb találat azonban már nem született, így idén továbbra is egy győzelemmel áll a fővárosi gárda, az ETO pedig négy forduló óta képtelen három pontot gyűjteni.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Győr
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Iványi Z.
Asszisztensek: Medovarszki J., Butkai Zs.

A KEZDŐCSAPATOK
A KEZDŐCSAPATOK
GYŐRI ETO BUDAPEST HONVÉD
1 Sztevanovics 1 Tóth I.
25 Nikolov 29 Takács Á.
32 Stark 66 Filó
26 Supic 19 Rigonato
14 Völgyi 7 Ivancsics
29 Koltai 9 Dobos
28 Eugene 5 Benjamin
8 Józsi 79 Genito
23 Tokody 71 Gebro
19 Bajzát 21 Hercegfalvi
9 Böőr 13 Abass
Vezetőedző: Vezetőedző:
Egervári Sándor Supka Attila

Gólszerző(k): Bajzát (64.), Varga L. (72.), ill. Diego (25.), Dobos (62., 11–esből)
Csere: Eugene helyett Jäkl (36.), Tokody helyett Brnovics (46.), Böőr helyett Varga L. (71.), ill. Abass helyett Abraham (71.), Takács Á. helyett Adewunmi (82.)
Sárga lap: Eugene (10.),Stark (61.), ill. Dobos (16.), Gebro (88.)
Kiállítva: Völgyi (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik