Sitku Illés döntött a három pont sorsáról a Sóstói-stadionban

Vágólapra másolva!
2008.04.05. 21:12
A volt REAC-os Polonkai Attila vezetőgóljára Nyerges Krisztián szinte azonnal reagált, és egyeníltett az első játékrész elején, ám a parázs kezdést már közel sem követte hasonló folytatás, így a Fehérvár egy kissé unalmas találkozót nyert meg Sitku Illés szép lövése után.
Sitku Illés döntő góllal segítette győzelemhez a Fehérvárt
Fotó: Danis Barna
Sitku Illés döntő góllal segítette győzelemhez a Fehérvárt
Sitku Illés döntő góllal segítette győzelemhez a Fehérvárt
Fotó: Danis Barna
Sitku Illés döntő góllal segítette győzelemhez a Fehérvárt

A REAC fehérvári vendégjátékának kezdete előtt még úgy tűnt, hogy nem sokan lesznek kíváncsiak a meccsre, végül azért csak összegyűltek másfélezren a Sóstói-stadion lelátóin. Az első percek álmosabb játéka után varázsütésre megélénkül a meccs, és a 13. percben Polonkai góljával vezetést szerzett a Fehérvár.

A hazai szurkolók azonban alig néhány másodpercig örülhettek a télen éppen a REAC-ból Fehérvárra igazolt középpályás góljának: a rákospalotaiak szinte a középkezdésből egyenlítettek Nyerges lövésével.

A szinte észrevehetetlenül dirigáló Bognár játékvezető félidőt záró sípszaváig kiegyenlített játékot mutattak be a felek. A vendégeket azért dicséret illeti, mert idegenben sem álltak be védekezni, sőt nyílt sisakkal támadtak – amikor tudtak.

A hazaiak viszont akár el is dönthették volna a meccset, ha belövik a helyzeteiket. Dajics és Nagy Dániel előtt is többször nyílt nagy gólszerzési lehetőség - utóbbi a kapufát is eltalálta -, ám végül maradt az 1-1-es állás a szünetre.

A második félidőre már sokkal kevesebb szót érdemes vesztegetni: az első 45 perc erős közepes színvonala alaposan visszaesett, mindkét csapat tagjai rendkívül sokat hibáztak, folyamatos játék nem igazán alakult ki.

Amíg a REAC az első játékrészben mutatott hozzáállásáért még dicséretet érdemelt, a második felvonásban már nem sok nyoma volt a támadójátéknak, amit bizonyít az is, hogy Szántai kapus a 71. percben időhúzásért kapott sárgát.

Végül aztán az olykor a fővárosiak kapujáig legalább eljutó hazai gárda Sitku Illés találatával megszerezte a győzelmet, és begyűjtötte az újabb három bajnoki pontot.

A két ellentétes félidőt hozó mérkőzést végül a valamivel többet támadó és kevesebbet hibázó hazaiak megérdemelten nyerték meg. A REAC számára pedig marad a tanulság: így jár az, aki korán elkezdi őrizni az eredményt.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Székesfehérvár
Nézőszám: 1571
Játékvezető: Bognár T.
Asszisztensek: Huszár B., Szabó P.

A KEZDŐCSAPATOK
FC FEHÉRVÁR REAC
1 Sebők Zs. 12 Szántai
6 Sifter 6 Kőhalmi
5 Koller 7 Cseri
3 Horváth G. 8 Kapcsos
4 Mohl 5 Sallai
11 Farkas B. 9 Varga Z.
15 Nagy D. 20 Erős K.
7 Simek. 15 Dancs
8 Polonkai 22 Somorjai
11 Dajics 11 Nyerges
9 Sitku 10 Torma
Vezetőedző: Vezetőedző:
Disztl László Aczél Zoltán

Gólszerző(k): Polonkai (13.), Sitku (77.) ill. Nyerges (14.)
Csere: Simek helyett Dvéri (64.), Polonkai helyett Csobánki (80.), Dajics helyett Lattenstein (86.), ill. Sallai helyett Horváth G. (46.), Dancs helyett Rása (58.), Kőhalmi helyett Zana (82.)
Sárga lap: Koller (32.), Sifter (90.), ill. Kapcsos (64.), Szántai (71.), Erős K. (74.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik