A levegőben verhetetlen volt a Zalaegerszeg a mai napon

Vágólapra másolva!
2008.02.29. 20:59
A Soproni Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén gond nélkül, 4-1-re győzte le a Zalaegerszeg az Újpest együttesét. A zalaiak már az első húsz percben két góllal elhúzta;, előbb Imad Zatara, majd Waltner Róbert talált be Balajcza Szabolcs kapujába. A félidő lefújása előtt nem sokkal Roguy Meyé növelte háromgólosra a ZTE előnyét. Tisza Tibor hat perccel fordulás után még szépített, de a 4-1-es végeredményt a duplázó Zatara állította be. A hazaiak ezzel a győzelemmel két pontra zárkóztak fel az Újpest mögé.
Juhár (lila mezben) ezen a mérkőzésen csak szemmel tudta követni Meyét
Juhár (lila mezben) ezen a mérkőzésen csak szemmel tudta követni Meyét
Juhár (lila mezben) ezen a mérkőzésen csak szemmel tudta követni Meyét
Juhár (lila mezben) ezen a mérkőzésen csak szemmel tudta követni Meyét

Roguy Meyé megoldhatatlan feladat elé állította Juhár Tamást, így a zalaiak könnyedén nyerték az NB I 17. fordulójának nyitómérkőzését.

Röviden összefoglalva ennyi kellett a Zalaegerszegnek, hogy magabiztos győzelmet ünnepelhessen a bajnoki címre hajtó Újpest ellen.

Az első félidőben a hazaiak 21 esztendős gaboni csatára szinte valamennyi megmozdulásával becsapta a vendégek húszszoros válogatott védőjét.

A találkozó első gólja előtt Meyé három méteres hátrányból indulva futotta le ellenfelét, és bár beadása pontatlanra sikeredett, Waltner Róbert és Imad Zatara jóvoltából vezetéshez jutottak a kék-fehérek.

Nem egészen négy perc elteltével szintén e két labdarúgó csatázott a jobb szélen, amelyet követően az afrikai légiós könnyedén emelt Waltner Róbert fejére, amelyből aztán Szlavko Petrovics csapata növelte előnyét.

És még nem volt vége a gaboni csatár parádéjának, aki a félidő végén maga is bevette Balajcza Szabolcs kapuját.

Mindeközben a fővárosi gárda botrányosan gyengén teljesített, amely nem éppen bajnokesélyeshez méltón futballozott az első játékrészben.

A folytatásban szépítettek a vendégek, ám a tizenegyest elvégző Tisza Tibornak a szerencsére is szüksége volt, mivel az újpesti csatár büntetőjét Vlaszák Géza kivédte, és csupán a kipattanóból talált be a hazaiak kapujába.

Ezen az estén azonban a kék-fehérek nem adtak esélyt a liláknak, és három perccel később Zatara második találatával ismét háromgólosra nőtt a két csapat közötti különbség.

Noha Roguy Meyé nem játszotta végig a találkozót, így is elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy csapata 1001. élvonalbeli mérkőzését győzelemmel ünnepelhessék szurkolóikkal együtt.
Ami a vendégeket illeti, ezen a találkozón semmi pozitívumot nem lehetett felfedezni Urbányi István együttesének erényeiből.

SOPRONI LIGA


Helyszín: Zalaegerszeg
Nézőszám: 6000
Játékvezető: Arany T.
Asszisztensek: Kovács Z., Butkai Zs.

KEZDŐCSAPATOK
ZTE
Újpest
1 Vlaszák 1 Balajcza
16 Máté P. 15 Juhár
22 Miljatovics 21 Korcsmár
6 Botis 24 Böjte
4 Vulin 3 Sadjo
20 Zatara 20 Foxi
10 Davidov 11 Dourandi
7 Molnár B. 7 Radulovics
19 Koplárovics 5 Bozsics
9 Waltner 28 Tisza
21 Meyé 10 Kovács Z.
Vezetőedző: Vezetőedző:
Szlavko Petrovics Urbányi István


Gólszerző: Zatara (14., 57.), Waltner (18.), Meyé (43.), ill. Tisza (51.)
Csere: Meyé helyett Balázs Zs. (72.), Vulin helyett Kocsárdi (77.), Zatara helyett Horváth A. (86.), ill. Kovács Z. helyett Moldovan (54.), Sadjo helyett Hajdú N. (70.), Foxi helyett Ebala (82.)
Sárga lap: Molnár B. (80.), ill. Sadjo (5.), Dourandi (80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik