A Magyar Labdarúgó-szövetség megvonta a soproniak licencét

Vágólapra másolva!
2008.01.04. 18:32
A Magyar Labdarúgó-szövetség elsőfokú licencadó testülete pénteki ülésén megvonta az FC Sopron licencét. A döntés oka: az élvonalbeli klubnak a játékosokkal, az MLSZ-szel és az APEH-hel szemben fennálló adóssága.
Danis Barna (archív)
Danis Barna (archív)

Az írásbeli határozatot a jövő hét elején kézbesítik, ennek kézhezvételétől számított 15 napon belül van lehetőségük a soproniaknak fellebbezésre – adta hírül az mlsz.hu, a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja.

Az már a szezon előtt is kérdéses volt, hogy a Sopron elindulhat-e az élvonalban, ugyanis június elején az MLSZ nem fogadta el a gárda nevezését, hiszen nem tudott megfelelni a bajnokság versenykiírásában lefektetett feltételeknek.

Ekkor azonban megúszta a soproni együttes a kizárást, a szövetség június 16-i döntése alapján a klub megkapta a licencet.

Ezután viszont bekövetkezett az, amire már korábban is számítani lehetett: Vízer László Máriusz, a Sopron akkori többségi tulajdonosa szeptember 15-én eladta a csapatot, amely ekkor még mélyebbre került. A csapatot ekkor egy londoni székhelyű olasz cég vásárolta meg.

Azonban ez sem segített az együttesen, időközben Détári Lajos vezetőedzőt Vincenzo Cosco váltotta a kispadon. Az olasz tréner munkáját azonban minősíti, hogy a Sopron az őszi szezon után mindössze a tizenötödik helyet birtokolja, miután az utolsó öt fordulóban csupán egy pontot szerzett a csapattal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik