Herczeg András a Nyíregyháza elleni rangadón debütálhat Debrecenben

Vágólapra másolva!
2007.12.05. 11:49
Az idén életre hívott Ligakupa sorozat tavaszi fejezetét a bajnoki címvédő Debreceni VSC-TEVA ugyanúgy bakival indította, mint az őszi szériát: augusztusban a DVTK vendégeként 2–0-s vereséget szenvedtek a hajdúságiak, a múlt héten pedig a REAC otthonában betliztek (1–3). Utóbbi összecsapáson már a Miroslav Beráneket váltó Herczeg András irányította az együttest, aki szerdán hazai pályán is bemutatkozhat: az ősi rivális Nyíregyháza ellen kell bizonyítania, erősen tartalékos csapatával.
Mészáros (DVSC, balra) és Cornaci (Nyíregyháza, jobbra) ismét megmérkőzhet egymással
Mészáros (DVSC, balra) és Cornaci (Nyíregyháza, jobbra) ismét megmérkőzhet egymással
Mészáros (DVSC, balra) és Cornaci (Nyíregyháza, jobbra) ismét megmérkőzhet egymással
Mészáros (DVSC, balra) és Cornaci (Nyíregyháza, jobbra) ismét megmérkőzhet egymással

A Debrecenben klubmenedzseri minőségben dolgozó szakember helyzetét nehezíti, hogy majdnem egy kezdőcsapatra való sérültje van a Lokinak.

Már a szombati, rákospalotai fellépésről is hiányzó Ibrahime Sidibe mellhártyagyulladás után lábadozik, Komlósi Ádámnak, Sándor Tamásnak és Dragan Vukmirnak pedig a Budai II László Stadion játékterének talajával gyűlt meg a baja: A trió tagjai térdproblémákkal küszködnek.

Leandro a sarka miatt jár rehabilitációs kezelésre, Faggyas Milán pedig beteg. Szűcs István és Balogh János ugyan futóedzéseket végez, ám ebben az évben már nem lépnek pályára a DVSC-TEVA-ban. A hétszeres válogatott Dzsudzsák Balázs combizomhúzódása miatt külön gyakorol.

„Tartom, amit korábban is kijelentettem: a decemberi Ligakupa-mérkőzéseken a legfőbb célunk, hogy játéklehetőséget adjunk a bajnokságban kevesebbszer szereplő futballistáknak, valamint új játékosokat próbáljunk ki” – mondta Révész Attila, a Nyíregyháza menedzsere.

A rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette a DVSC TEVA–Nyíregyháza Spartacus Ligakupa-mérkőzést, így a keleti összecsapásnak a korábbi információkkal ellentétben az Oláh Gábor utcai stadion ad otthont.

A bajnokságban ősszel a kilencedik fordulóban Nyíregyházán mérkőzött meg egymással a két csapat, az 1-1-s döntetlennel végződő mérkőzésen a hazaiak George révén a 9. percben szerzetek vezetést, amelyet a 65. percben Kerekes egyenlített ki.

Az őszi Ligakupában is a C csoportban szerepelt a két együttes, mindkét találkozón a debreceniek nyertek: hazai pályán 3-2-re, idegenben 2-0-ra.

A szerdai forduló közül említést érdemel a Diósgyőr újesti vendégjátéka, hiszen a két csapat emlékezetes bajnoki mérkőzést játszott a közelmúltban. Akkor a több, egykoron Diósgyőrben szereplő légióst felvonultató lila-fehérek úgy nyertek idegenben 4-1-re, hogy három büntetőt is lőhettek.

A két klub között van egy friss kapcsolódási pont is: Újpesten az eddigi ügyvezetőt, Dányi Szilárdot a Diósgyőrből érkező Sallói István váltotta, aki viszont már klubmenedzserként tevékenykedik a Megyeri úton.

A D csoport másik mérkőzése egy nevében fővárosi rangadó lesz, hiszen két patinás klub, az MTK és a Vasas mérkőzik meg egymással. Az esélyek a legjobbjaikkal kiálló, bajnoki tabellán őszi első Hungária körútiak mellett szólnak.

Az A csoportban a Győr Tatabányára látogat, egy ilyen leosztás 20-25 éve tízezreket mozgatott volna meg, bármilyen időjárási viszonyok között is. Ezúttal az élvonalban sereghajtó tatabányaiak a tarcsival kiálló Rába partiakat fogadják.

A téli szezon minden bizonnyal a Sopron és a Fehérvár anyagi nehézségeiről lesz visszhangos. Utóbbiak esetében az MLSZ I. fokú licencadó bizottsága öt napja már állást is foglalt, amelyről két napja hivatalosan is tájékoztatták az érintett egyesületet, miszerint: jelentős pénzügyi hiányosságok miatt megvonták tőlük a licencüket. A fehérváriaknak tizenöt nap áll rendelkezésükre a fellebbezésre.

Sopronból távozott a román Cosmin Giura és a horvát Predrag Pocuca - hogy ideiglenesen vagy véglegesen, azt egyelőre nem tudni -, míg két, hosszabb ideje sérült futballistát, Gyömbér Gábort és Dlusztus Andrást kirakták az albérletből, amelyet a klub nem rendezett. Sira István, akivel október 13-án szerződést bontottak, hétfőn az MLSZ-nél feljelentette a klubot, mondván: korábbi ígéretekkel ellentétben nem rendezték a vele szemben fennálló és vállalt tartozást.

2. LIGAKUPA, 2. FORDULÓ:

A CSOPORT:
TATBÁNYA - GYŐRI ETO FC dec. 05. 13:00
ZTE FC - FC SOPRON dec. 05. 13:00

B CSOPORT:
FEHÉRVÁR FC - BFC SIÓFOK dec. 05. 14:00
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI - PAKSI FC dec. 05. 13:00

C CSOPORT:
REAC - BUDAPEST HONVÉD dec. 05. 13:00
DVSC-TEVA - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS dec. 05. 13:00

D CSOPORT:
MTK BUDAPEST - VASAS dec. 05. 18:00
ÚJPEST FC - DIÓSGYŐR FC dec. 05. 18:00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik