Budapest Honvéd FC: a kispestiek a rasszizmus ellen

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 13:44
A Budapest Honvéd FC a rasszizmus elleni harc jegyében rendezi a szomnbati, Kaposvári Rákóczi ellen hazai bajnoki mérkőzését (2007.10.06. 18.00) – az első olyan találkozót, amelyet kerítések nélkül játszanak a Bozsik Stadionban.
Németh Ferenc
Németh Ferenc

A klub a Mahatma Gandhi Emberi Jogi Egyesülettel együttműködve csatlakozik a FIFA és az UEFA által is támogatott FARE (Football Against Racism in Europe – A labdarúgás a rasszizmus ellen Európában) hálózathoz és azon belül a Let’s Kick Racism Out Of Football (Rúgjuk ki a rasszizmust a futballból) kampányhoz. Minderről Gibril Deen, a Mahatma Gandhi Emberi Jogi Egyesület képviselője egyeztetett a Honvéd vezetőivel.

A Budapest Honvéd FC számára különösen fontos a rasszizmus elleni harc, hiszen a klub minden erejével arra törekszik, hogy a labdarúgó-mérkőzések idehaza is békés családi programmá váljanak, ahogyan azt az említett kerítésbontással is kifejezésre jutatta az egyesület.

Ráadásul a Honvéd csapatában számos afrikai légiós játszik, így kiemelten érdekelt abban, hogy megszüntessen és – ha szükséges – megtoroljon mindenfajta különbségtételt.

A kampány jegyében a mérkőzés előtt a játékosok – többek közt – jelképesen piros lapot mutatnak majd fel a rasszizmusnak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik