Fontos rangadót bukott el a Hungária körúton a bajnokcsapat

Vágólapra másolva!
2007.08.17. 21:08
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Soproni Liga ötödik fordulójában az MTK hazai pályán egy gólokban gazdag, változatos összecsapáson, végül minimális különbséggel, 3-2-re verte a bajnoki címvédő debreceni együttest. A találkozón Garami József csapata jutott először vezetéshez, de a vendégek felálltak és fordítani tudtak. A csattanó azonban a második felvonás közepén jött, amikor a kék-fehérek öt perc alatt lőtt két góljukkal visszavették a vezetést, amelyet nem is engedtek ki a lefújásig.
Urbán Gábor ezúttal is gólt tudott szerezni
Németh Ferenc
Urbán Gábor ezúttal is gólt tudott szerezni
Urbán Gábor ezúttal is gólt tudott szerezni
Németh Ferenc
Urbán Gábor ezúttal is gólt tudott szerezni

SOPRONI LIGA, 5. FORDULÓ:


Helyszín: Hidegkuti-stadion
Nézőszám: 1000
Játékvezető: Szabó Sándor
Asszisztensek: Kovács Zoltán, Vígh Tibor

MTK DEBRECEN
1 Végh 12 Balogh J.
15 Horváth L. 22 Bernáth
20 Lambulics 2 Szűcs I.
27 Pintér Á. 17 Mészáros N.
24 Pollák 4 Leandro
17 Zsidai 27 Demjén
2 Pátkai 30 Kiss Z.
19 Kanta J. 5 Vukmir
11 Ladóczki 19 Dzsudzsák
7 Kulcsár T. 10 Kouemaha
28 Urbán 14 Rudolf
Szakmai igazgató: Vezetőedző:
Garami József Miroslav Beránek

Gólszerző: Kanta J. (19., 11-esből), Urbán (66.), Kulcsár T. (71.), ill. Rudolf (41.), Kouemaha (45., 11-esből)
Csere: 17 Zsidai helyett 3 Szekeres, 2 Pátkai helyett 6 Szabó Á. (mindkettő a szünetben), 11 Ladóczki helyett 8 Kecskés T. (65.), ill. 14 Rudolf helyett 26 Sidibe (66.), 22 Bernáth helyett 9 Sándor T. (70.), 2 Szűcs I. helyett 32 Sztojkov (78.)
Sárga lap: Lambulics (42.), ill. Bernáth (52.)


Kellemes érzés lehetett MTK szurkolónak és játékosnak lenni péntek este negyed nyolc után néhány perccel. Ekkor ugyanis Szabó Sándor játékvezető – talán a kézilabda szabályt előtérbe helyezve – olyan büntetőt adott a kék-fehéreknek, amelyen csak mosolyogni lehetett. Miután Ladóczki Istvánnak, a hazaiak középpályásának labdája célt tévesztett, a bíró meglepetésre a 11-es pontra mutatott.

A kapitális tévedéssel azonban Kanta József nem foglalkozott, és az ajándékba kapott büntetőből vezetéshez juttatta csapatát. Nagyjából ennyi pozitívum mondható el a kék-fehérek első félidőben mutatott teljesítményéről, a DVSC ugyanis átvette a játék irányítását, és bő 20 perc elteltével megérdemelten egyenlítettek.

Talán Szabó sporttárs is érezhette, hogy korábbi tévedését kompenzálni kellene, mikor az első félidő utolsó percében Demjén Gábor buktatásáért újabb 11-est ítélt, ezúttal a vendégeknek. Hozzá kell tennünk azonban, hogy Pollák Zoltán szabálytalanságánál az MTK védője nem találta el a labdát, ellenben a térdével oldalba billentette ellenfelét. Mindenesetre Dorge Kouemaha gólra váltotta a büntetőt, így a Loki négy perc alatt megfordította az eredményt.

A folytatásban a hazaiak egy szerencsés találattal Urbán Gábor révén egyenlítettek, majd újfent Szabó Sándor játékvezető segítségének köszönhetően a vezetést is megszerezték. A mérkőzés 71. percében Kulcsár Tamás ugyanis lesen kapta Szabó Ádám átadását, amelyből a hazaiak belőtték harmadik – és egyben győztes – találatukat. Bár az átadás pillanatában úgy tűnt, hogy a csatár egy vonalban tartózkodik védőjével, ám a teste és a feje előrébb volt, így a szabályok szerint lesen állt.

A DVSC tovább támadott, ám Dzsudzsák Balázsék csupán helyzetekig jutottak, így a bajnok elveszítette veretlenségét, a kék-fehérek ellenben öt mérkőzés után is vereség nélkül állnak.

tn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik