Dancs Roland hajrában szerzett gólja vendéggyőzelmet ért

Vágólapra másolva!
2007.08.14. 19:58
A Sopron labdarúgócsapata 2-1-es győzelmet aratott a Győr otthonában a Ligakupában. Bár a félidőben még Egervári Sándor csapata vezetett Granát góljával, a vendégek Birtalan és Dancs találatával fordítottak.
Dancs Roland szerezte a soproniak második gólját
NS-archív
Dancs Roland szerezte a soproniak második gólját
Dancs Roland szerezte a soproniak második gólját
NS-archív
Dancs Roland szerezte a soproniak második gólját

A Honvéd és Paks után újabb két csapat, a Győr és a Sopron is bemutatkozott a Ligakupában.

A győriek kezdtek aktívabban, az első negyedórában többször is komoly helyzetbe kerültek. A legnagyobb lehetőséget Tokody Tibor puskázta el, de mondhatjuk azt is, hogy Varga Zoltán hatalmasat mentett lábbal.

A 20. percben a sok győri kihagyott helyzet majdnem megbosszulta magát, hiszen Birtalan elől ugyan menteni tudott Molnár kapus, de utána Csontos lőhetett, és a labda a kapufáról pattant ki.

A 36. percben megszerezte a vezetést a Győr, Tokody kapott egy kiugratást, az alapvonaltól középre ívelt, Varga kapus csak tovább tudta tolni a labdát, a hosszú oldalon pedig érkezett Granát, és közelről a hálóba fejelt.

A második félidő elején egyenlítettek a soproniak: Birtalan kapott jó labdát Zanától, és a fiatal támadó ballal gyönyörű mozdulattal emelt át Molnár kapus felett. A labda a bal kapufáról pattant a hálóba. Sőt, két perccel később Hullám előtt adódott lehetőség, de Molnár ezúttal védeni tudott.

Az 57. percben Varga Zoltán kapus hibázott, alászaladt egy szabadrúgásnak, szerencséjére azonban Domanyik lövése lepattant a védőkről, elhárult a veszély. A másik oldalon Hullám próbálkozott kapáslövéssel, a kiváló próbálkozás alig ment el a jobb alsó sarok mellett.

A 83. percben egy kontratámadás végén már a Sopronnál volt az előny, Dancs egyedül húzhatott kapura, és a jobb sarokba gurított. A védők sehol nem voltak, jellemző, hogy az egyedül hátul maradó Bankon kívül a játékvezető volt csak a soproni futballista közelében.

A győriek már nem tudtak fordítani, így vereséggel nyitottak a Ligakupában.

LIGAKUPA, D CSOPORT, 1. FORDULÓ

GYŐR - SOPRON 1-2 (1-0)
Helyszín: Győr
Nézőszám: 400 néző
Játékvezető: Iványi Zoltán
Asszisztensek: Farkas Balázs, Medovarszki János.
Győr:
Molnár P. – Kiss Zs. (Nyári a 65.), Domanyik, Kovács Z., Varga R. – Granát, Müller, Jäkl (Bank a 65.), Varga L. – Tokody, Csermelyi (Frick a 69.).
Vezetőedző: Egervári Sándor
Sopron:
Varga Z. – Reinhardt, Fehér Z. (Ködöböcz a 46.), Giura (Gyömbér a 73.), Csikós (Dlusztus a 65.) – Freud, Hullám, Dancs, Zana, Csontos – Birtalan.
Edző: Détári Lajos.
Gólszerző: Granát (36.), Birtalan (50.), Dancs (83.)
Sárga lap: Reinhardt (30.), Jäkl (45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik