Négy gólt lőtt a magyar bajnokcsapat, mégis vereséget szenvedett

Vágólapra másolva!
2007.07.04. 22:33
A magyar bajnok Debreceni VSC nagy iramú, magas színvonalú, gólokban gazdag találkozót kikapott az osztrák Sturm Graz csapatától Holleneckben. A Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő hajdúságiak az első félidőben ugyan háromgólos hátrányba kerültek, a térfélcsere után azonban a jelentősen átalakított DVSC negyvenöt perc alatt négy gólt szerzett – olvasható a klub hivatalos internetes oldalán.
Sándor Tamásék ugyan kikaptak, de a jövőre nézve biztatóan, helyenként tetszetősen játszottak
NS-archív
Sándor Tamásék ugyan kikaptak, de a jövőre nézve biztatóan, helyenként tetszetősen játszottak
Sándor Tamásék ugyan kikaptak, de a jövőre nézve biztatóan, helyenként tetszetősen játszottak
NS-archív
Sándor Tamásék ugyan kikaptak, de a jövőre nézve biztatóan, helyenként tetszetősen játszottak

Miroslav Beránek vezetőedző ezen a találkozón sérülés miatt nem számíthatott Ibrahima Sidibére, Bíró Péterre és Balogh Jánosra. A labda szemerkélő esőben indult kilencven perces útjára Holleneckben, mintegy ezerfős nézősereg érdeklődése mellett.

Az első negyedóra kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, az osztrák együttes kezdeményezett valamivel többet. A 18. percél nem kellett tovább várni a mérkőzés első találatára, ekkor Muratovics révén a Sturm szerzett vezetést.

Tíz perccel később újra Csernyánszki Norbert hálójában táncolt a labda, ezúttal Stankovic váltotta gólra a kínálkozó lehetőséget. A debrecenieknek nem maradt túl sok idejük a második bekapott gólt emészteni, hiszen a három minutummal később érkezett a harmadik grazi találat, Sonnleitner is feliratkozott a gólszerzők közé.

A gólt megelőzően Lamotte a leshatáron kapott labdát Sonnleitnertől, a partjelző pedig azonnal felemelte a zászlaját. A debrecenieket olyannyira megnyugtatta ez a mozdulat, hogy teljesen leálltak, csakhogy a játékvezető felülbírálta asszisztensét, és továbbot intett. Erre alaposan ráfáztak Berának tanítványai, így 31 perc elteltével 3-0 volt az állás.

A félidő hátralévő részében már nem változott a mérkőzés állása, így megnyugtató előnnyel vonulhatott szünetre a Sturm.

A folytatásra az előzetes terveknek megfelelően teljesen felforgatta csapatát a DVSC mestere, az első félidei garnitúrából egyedül a kapus, Csernyánszki Norbert maradt hírmondónak.

A második félidei csapat játéka már sokkal inkább hasonlított egy bajnokcsapattól elvárt produkcióra, a Sándor Tamás és Dzsudzsák Balázs fémjelezte garnitúra feledtette a társak első negyvenöt percben mutatott gyenge teljesítményét.

A Tatabányáról szerződtetett Dorge Kouemaha főszerepet játszott a DVSC felzárkózásában. A 24 esztendős kameruni támadó előbb az 55. percben gólpasszt adott Aco Sztojkovnak, három minutummal később pedig az előkészítés után a befejezésben is jeleskedett. Kouemaha góljánál elévülhetetlen érdemeket szerzett Bernáth Csaba, aki elrobogott a szélen, majd menetrendszerű, pontos beadását már nem volt nehéz dolga közelről a kapuba fejelni a támadónak.

Szinte hihetetlen, de negyedóra alatt ledolgozta tetemes hátrányát a Loki, ugyanis a 60. percben már 3-3-as döntetlen volt az állás. Ennek a gólnak is tevékeny részese volt Kouemaha, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Dombi Tibort.

A véget nem érő gólfesztivál a hajrában további három gólt hozott, a graziak közül Haas és Peric volt eredményes, a debreceniek közül pedig másodszor is betalált Sztojkov.

A Debrecen ugyan vereséget szenvedett, de négy gólt szerzett, és a közelgő BL-selejtezőkre nézve bizatóan, helyenként tetszetősen játszott.

FELKÉSZÜLÉSI TALÁLKOZÓ

STURM GRAZ (osztrák) - DVSC-TEVA 5–4 (3–0)
Holleneck, 1000 néző. V: Kirch
DVSC, 1. félidő: Csernyánszki – Kiss Z., Vukmir, Szűcs I., Szatmári – Nagy R. (Lucas), Demjén, Thierry, Czvitkovics – Zsolnai, Szilágyi P. 2. félidő: Csernyánszki – Bernáth, Komlósi, Mészáros N., Takács Z. – Dombi, Sándor T., Kiss Z., Dzsudzsák – Sztojkov, Kouemaha
G: Muratovics, Stankovic, Sonnleitner, Haas, Peric, ill.Sztojkov (2, egyet 11-esből), Kouemaha, Dombi
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik