A csapat zöld utat adott Kubicának, végső döntés csütörtökön

Vágólapra másolva!
2007.06.13. 14:54
Mario Theissen, a BMW motorsport-igazgatója szerint nincs akadálya annak, hogy a Montrealban súlyos balesetet szenvedett Robert Kubica rajthoz álljon az 58. Formula-1-es világbajnokság vasárnapi, indianapolisi futamán. A végső döntést csütörtökön hozza meg a csapat, miután a lengyel versenyző átesett a Nemzetközi Automobil-szövetség orvosi vizsgálatán.
Csütörtökön döntenek Robert Kubica indianapolisi szerepléséről
Csütörtökön döntenek Robert Kubica indianapolisi szerepléséről
Csütörtökön döntenek Robert Kubica indianapolisi szerepléséről
Csütörtökön döntenek Robert Kubica indianapolisi szerepléséről


„A mi részünkről nincs akadálya a szereplésének. Éppen ellenkezőleg, valamennyien azt kívánjuk, hogy induljon” – jelentette ki a BMW-Sauber egyik legfőbb szakemberének számító Mario Theissen.

Robert Kubica bokarándulással úszta meg szörnyűséges kanadai balesetét.

A tehetséges lengyel pilóta vasárnap a L’Epingle nevű hajtűkanyar előtti, rendkívül gyors részen veszítette el uralmát a BMW-Sauber fölött, ott, ahol a pálya enyhén balra kanyarodik.

Kubica autója felemelkedett a levegőbe, és irányíthatatlanul vágódott bele orral a betonfalba, majd darabokra törve keresztül repült a pályán, és a L’Epingle külső ívénél állt meg.

Szavazás

Ki nyeri a Formula–1-ben az Egyesült Államok Nagydíját?

Írja be az itt látható számot!
„Egy jó eredmény után Robert gyorsabban felejtené el a montreali balesetet. Szeretnénk, ha Kubica versenyezne, de felkészültünk arra is, hogy nem indulhat. Akkor Sebastian Vettel vagy Timo Glock helyettesíti” – jelentette ki Theissen.

A motorsport-igazgató azt is elárulta, hogy már közvetlenül a Kanadai Nagydíj után elkezdték építeni Kubica új autóját, amely a pénteki szabadedzésre mindenképpen elkészül.

A montreali roncsot már átszállították a BMW-Sauber hinwilli főhadiszállásra, ahol alapos vizsgálat alá vetik.

Annak eredménye alapján pedig akár módosíthatják is az idei kocsit, amennyiben kiderül, valamelyik része nem elég biztonságos.

Robert Kubica egyébként a montreali kórházban már átesett egy olyan orvosi vizsgálaton, amely csütörtökön vár rá, amikor a Nemzetközi Automobil-szövetség szakemberei vetik alá egy speciális tesztnek.

A nem hivatalos vizsgálódás eredménye kedvező volt, vagyis úgy tűnik, csütörtökön csak formalitás lesz az újabb "elemzés".

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik