Első fokon három pontot levont a lila-fehérektől az MLSZ

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 16:38
Megbüntették az Újpestet és a Debrecent is a két csapat legutóbbi bajnoki meccsén történtek miatt. A visszaesőnek számító fővárosiaktól három pontot levontak huhogásért, a debrecenieknek pedig szurkolóik miatt 300 ezer forint büntetést kell fizetniük.
Urbányi István és Víg Péter
Urbányi István és Víg Péter
Urbányi István és Víg Péter
Urbányi István és Víg Péter

A 26. fordulóban elszenvedett Vác elleni meglepő vereség után egy jóval motiváltabb Újpest lépett pályára a Debrecen elleni bajnokin.

A jó játéknak meg is lett az eredménye, az 1. percben Sándor György, majd az 53. percben Kovács Zoltán vette be Balogh János kapuját, ezzel a lila-fehérek legyőzték az akkor még csak bajnokjelölt, azóta már a bajnoki címet is begyűjtött Lokit.

Urbányi István együttese akkor felhőtlenül örült a három pontnak. A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden azonban úgy határozott, hogy szurkolói miatt bűnhődnie kell az Újpestnek, és levont három pontot a csapat összteljesítményéből. A lila-fehérek fellebbezhetnek, mivel ez csak az elsőfokú ítélet volt.

A szövetség fegyelmi bizottsága azért szabták ki a súlyos büntetést a fővárosiakra, mivel a lelátón néhány szurkoló huhogott, amikor a vendégek szenegáli csatárához, Ibrahima Sidibéhez került a labda.

Az Újpest részéről hivatalosan csak később reagálnak az MLSZ döntésére. A fővárosi klub a levont három pont ellenére is maradt a negyedik helyen, de hátránya így már hat pont a dobogó legalján helyet foglaló ZTE-től.

A Debrecent is megbüntették – adta hírül a bajnokcsapat hivatalos honlapja. A hajdúsági klubnak azért kell 300 ezer forintot kell befizetnie a szövetség kasszájába, mivel szurkolói cigányellenes rigmusokat skandáltak. A klubnak a következő mérkőzésre szövetségi ellenőrt kell kérnie. A Loki azért úszta meg a pontlevonást, mivel nem számít visszaesőnek – ellentétben az Újpesttel. ---- D ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik