Kulcsár hajrában szerzett találata után tovább élnek a pécsi remények

Vágólapra másolva!
2007.05.12. 20:44
Döntetlent játszott egymással a magyar élvonalbeli labadarúgó-bajnokságban a Vasas és a Pécs csapata. A 3-3-as eredménnyel zárult találkozón a szünetben még a vendégek vezettek, ám a második játékrészben a piros-kékek megfordították az állást. A végén azonban érkezett Kulcsár, és az egyik pontot megszerezte a vendégeknek.
Pest remek játékának is köszönhetően "rabolt" pontot a Pécs
Pest remek játékának is köszönhetően "rabolt" pontot a Pécs
Pest remek játékának is köszönhetően "rabolt" pontot a Pécs
Pest remek játékának is köszönhetően "rabolt" pontot a Pécs
Gyakorlatilag a hazai csapat számára tét nélküli mérkőzést rendezte az Illovszky-stadionban szombat délután. A Vasas a Pécset fogadta, a baranyaiak számára azonban rendkívül fontos volt a három pont megszerzése, hisz a Tatabánya Újpest elleni sikerét követően az utolsó előtti (azaz kiesést eredményező) pozícióba süllyedtek Keszei Ferencék.

A találkozón ennek megfelelően a vendégek kezdtek aktívabban, és a tizenhetedik percben meg is szerezték a vezetést. Igaz, a találathoz kellett a téli szünetben érkezett Kenesei hibája is. A hazai játékos a saját tizenhatosának előterében eladta a labdát, ami után Kulcsár passzát Pest váltotta gólra. (0-1)

A harminckettedik percben egy szabadrúgás csapódott a vendégkapu kapu bal oldalába. A labdát Kenesei indította útjára huszonhárom méterről, így kijelenthető a csatár helyrehozta az első találatnál elkövetett hibáját. (1-1)

Nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek Mészöly Géza csapata, hisz rögtön a középkezdés után újra megszerezte a vezetést a Pécs. Ezúttal is Pest volt eredményes, aki egy remek egyéni teljesítményt követően lőtt tizennégy méterről a kapuba.

A teljesen enerváltan játszó Vasas otthonában megérdemelt pécsi vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidőben aztán nagyot fordult a játék képe, a könnyedén játszó Vasas megfordította az állást az egyre fáradó Pécs ellen.

Lázok remek egyéni teljesítményét követően a hatvanharmadik percben betalált a hazai csapat. A fiatal csatár betört a tizenhatoson belülre, majd tíz méterről a kapu bal felső sarkába vágta a labdát. (2-2)

Sőt, nyolc perccel később már a vezetésnek is örülhettek a stadionba kilátogató angyalföldi szurkolók. Ezúttal Pandur fejjel mattolta a vendégeknél ezen a mérkőzésen bemutatkozó Udvaráczot. (3-2)

Már mindenki a három pont megszerzésének örült a piros-kékeknél, amikor egy hazai figyelmetlenséget kihasználva egyenlített a Pécs. Udvarácz vágta előre a labdát, amiért Kulcsár harcolt meg, és végül tizenhárom méterről a kapu bal oldalába lőtt. (3-3)

Legalább az egyik pontot elcsente a vendégcsapat, és tovább küzd a kiesés elkerüléséért.

LABDARÚGÓ MAGYAR-BAJNOKSÁG

28. FORDULÓ
VASAS-PÉCS 3-3 (1-2)
Helyszín: Illovszky-stadion
Nézőszám: 2500
Játékvezető: Szilasi Sz.
Asszisztensek: Heibl J., Ring Gy.
A KEZDŐCSAPATOK:
VASAS PÉCS
33 Németh G. 1 Udvarácz
27 Balog Zs. 8 Sipos J.
5 Pandur 14 Szabados
25 Kovács G. 74 Dienes
21 Tóth A. 11 Kulcsár Á.
23 Kincses 18 Lantos
6 Pintér Z. 77 Pest K.
7 Kiss K. 22 Varga I Z.
8 Németh N. 80 Lukács T.
20 Kenesei K. 20 Szekeres
11 Lázok 28 Finta
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Keszei Ferenc
Gólszerző(k): Kenesei (32.), Lázok (63.), Pandur (71,) ill. Pest (17., 33.), Kulcsár (89.)
Csere: Kovács helyett Fehér (szünetben),Balog helyett Majoros (69.),Kiss helyet tMariusz Unieryski (74.) ill. Lantos helyett Bajusz (szünetben), Lukács helyett Sztipánovics (64.),Varga I. helyett Szatmári (79.)
Sárga lap: Dienes (23.) Pintér (39.), Pinta (50.),Tóth A. (72.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik