Vereségével a zöld-fehér gárda újabb lépést tett a kiesés felé

Vágólapra másolva!
2007.05.11. 21:29
A Fehérvár nem játszott jól ugyan, de így is magabiztosan győzte le a Győri ETO FC-t. Az emberhátrányban futballozó zöld-fehérek csupán a az utolsó percben szépítettek, ám az újabb vereséget nem kerülhették el. Klement István csapata így vészesen közel került a kieséshez.
Rozsi József (balra) itt alaposan meggyötri Disztl Dávidot, a meccs végén mégis az utóbbi örülhetett
Danis Barna
Rozsi József (balra) itt alaposan meggyötri Disztl Dávidot, a meccs végén mégis az utóbbi örülhetett
Rozsi József (balra) itt alaposan meggyötri Disztl Dávidot, a meccs végén mégis az utóbbi örülhetett
Danis Barna
Rozsi József (balra) itt alaposan meggyötri Disztl Dávidot, a meccs végén mégis az utóbbi örülhetett

LABDARÚGÓ NB I, 28. FORDULÓ:



Helyszín: Székesfehérvár, Sóstói Stadion
Nézőszám: 1800
Játékvezető: Szabó Zsolt
Asszisztensek: Kispál Róbert, Tóth István

FC FEHÉRVÁR GYŐRI ETO FC
12 Sebők Zs. 11 Sztevanovics
3 Fehér Zs. 5 Bank
19 Baranyai 32 Stark
17 Koller 17 Mátyus
29 Mohl 15 Rozsi
20 Bozsics 21 Dudás Á.
5 Julinho 9 Müller
14 Farkas B. 11 Böőr
28 Vayer 13 Pákolicz
9 Simek 23 Tokody
21 Dajics 19 Bajzát
Vezetőedző: Vezetőedző:
Marijan Vlak Klement István


Góllövő(k): Bozsics (11.), Vayer (67., 11-esből), ill. Pákolicz (90.)
Cserék: 14 Farkas B. helyett 18 Csobánki (54.), 9 Simek helyett 7 Disztl D. (76.), 21 Dajics helyett 6 Bölcsföldi (80.), ill. 21 Dudás helyett 6 Varga R. (69.), 11 Böőr helyett 25 Szabó Zs. (82.), 5 Bank helyett 8 Brnovics (91.)
Sárga lap: Dajics (58.), Julinho (77.), ill Rozsi (2.), Böőr (9.), Mátyus (77.)
Piros lap: Stark (67.)

Dudás Ádám megkapta a lehetőséget a bizonyításra. A Győri ETO FC 18 esztendős középpályása a napokban többször szerepelt az újságok címoldalán, mint a szezon során zöld-fehér mezben a futballpályán.

Nos, az Európa-válogatott labdarúgó a jobb oldalon kapott helyet a kezdőcsapatban, ezen a győrieknek rendkívül fontos bajnokin. Klement István csapata ugyanis csupán két pontnyira áll a tizenötödik, kieső helytől, így Bajzátéknak csak a győzelem jelentett elfogadható eredményt.

Az első félidőben azonban csupán egy Böőr Zoltán és egy Bajzát Péter lövéssel veszélyeztették a hazaiak kapuját.

A Fehérvárnál elsősorban Simek Péter gyors leigazolása adott beszédtémát a szurkolóknak. A támadó miután feljelentette a román Politechnika Timisoarát, szabadon igazolhatóvá vált, így már pénteken pályára léphetett Székesfehérváron.

A mérkőzésről: miként Dudás Ádám a győrieknél, Simek Péter is észrevétlen maradt a bajnoki első 45 percében.

A folytatásban is jobbára a vendégek térfelén pattogott a labda, ám a közepes iramból jócskán visszavettek a hazaiak, míg a győriek továbbra is csak elvétve jutottak el a kapuig.

A játék képe alapján a 67. percben el is dőlt a mérkőzés, hiszen Stark Péter gólhelyzetben ütött bele a labdába, ezért a játékvezető kiállította a győriek csapatkapitányát, a megítélt büntetőt pedig, a valamikor az ETO-ban futballozó Vayer Gábor értékesítette.

A gólt követően Dudás Ádámot lecserélte Klement István vezetőedző. A fiatal tehetség jóformán nem is találkozott a labdával, és kissé meglepő módon a kispadokhoz érve görcsöt kapott a lába.

Az emberhátrányba kerülő vendégek csupán a kilencven perc leteltekor szereztek gólt Pákolicz Dávid lövését követően, majd a hosszabbítás három percében beszorították a fehérváriakat. Ettől függetlenül igazságtalan lett volna, ha a zöld-fehérek kiegyenlítenek.

Klement István csapata maradt a 13. helyen, és mivel egy mérkőzéssel többet játszottak ellenfeleiknél, nem sok jóra számíthatnak a hátralévő két fordulóban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik