Ez a hétvége végleg eldöntheti a bajnoki cím kérdését az NB I-ben

Vágólapra másolva!
2007.05.04. 14:58
A 27. fordulóban eldőlhet az NB I 2006/07-es szezonja, amennyiben a Debrecen labdarúgócsapata a pénteki nyitányon legyőzi a dobogóért hajtó Újpestet, az MTK pedig nem tud nyerni a Honvéd otthonában. Pakson bemutatkozhat Horváth Ferenc, amennyiben sikerül elintézni a papírmunkákat.
Sándor Tamás gerincfájdalmak közepette készül a 250. bajnokijára
Sándor Tamás gerincfájdalmak közepette készül a 250. bajnokijára
Sándor Tamás gerincfájdalmak közepette készül a 250. bajnokijára
Sándor Tamás gerincfájdalmak közepette készül a 250. bajnokijára

A forduló rangadójára péntek este kerül sor, amikor a listavezető Debrecen Újpesten vendégszerepel. Ha Miroslav Beránek csapata begyűjti a három pontot, és az MTK nem képes győzni szombaton a Honvéd ellen, akkor sorozatban harmadszor a cívisvárosba kerül a bajnoki cím.

A cseh szakvezetőnek sem sérültje, sem eltiltottja, még a gerincfájdalmakkal küszködő Sándor Tamás (aki 250. bajnokiján szerepelhet), valamint a bordasérülést szenvedett Dragan Vukmir is pályára léphet.

A másik oldalon a kiállított Böjte Attila el van tiltva, viszont Habi Ronald éppen volt csapata ellen kezdő lehet. Urbányi István keretében nem kapott helyet a combhajlítóizom-húzódásra panaszkodó Velibor Kopunovics és Nagy Olivér, akit a vezetőedző engedett el az U18-as válogatott szlovákiai túrájára.

„A Debrecen ellen úgy kell játszanunk, hogy kárpótoljunk mindenkit. Mindannyian tudjuk: valószínűleg könnyebb Vácott nyerni, mint megverni a Kaposvárt vagy a Debrecent, de ha már a négy győztes bajnoki után két ilyen bakit elkövettünk, akkor egy rangadó megnyerésével kell megpróbálnunk visszaadni a hitet szurkolóinknak.” – mondta a szakvezető az Újpest internetes oldalán.

Szavazás

Megszerzi-e a Debrecen a bajnoki címet a mai napon?

Írja be az itt látható számot!
A Magyar Kupa döntőjére készülő Honvéd a bajnoki címre még – matematikailag – esélyes MTK-t fogadja. A kispestiek hivatalos honlapján Dobos Attila, a csapat középpályása értékelte az előttük álló mérkőzést.

„Úgy gondolom nem fogja befolyásolni az MTK elleni meccset a kupadöntő közelsége. Egy profi játékosnak mindig a következő feladatra kell koncentrálni, a mostani feladatunk, pedig az hogy a kék-fehéreket megverjük.”

„Győzelemre kell játszanunk, mert mögöttünk összesűrűsödött a mezőny, nem beszélve arról, hogy szerencsés esetben 2-3 helyet is előre tudnánk lépni. Óriási jelentősége van a most következő mérkőzésnek a végső helyezések szempontjából, ezt az egész csapat átérzi. (…)”

„Az MTK jó csapat nem véletlenül állnak második helyen a bajnokságban, úgy gondolom azonban, hogy mi jobb csapat vagyunk. (…)A kupa meccsek egyértelműen azt bizonyították, hogy fizikálisan is föléjük tudunk nőni.”

Az MTK-nál a korábban sérült Bori Gábor mellett Kriston Attila is hiányozni fog, hiszen a védő Fehérváron begyűjtötte a harmadik sárga lapját.

„A második helyet nem érzem veszélyben, de ezekhez meg kellene nyerni a maradék meccseket is. A Honvéd valószínűleg a kupadöntőre készül, és talán kissé félvállról veszik ezt a mérkőzést” – latolgatta az esélyeket az eltiltott védő a kék-fehérek honlapján.

----
Győrben a Tatabánya vendégszerepel, és Klement István, a hazaiak vezetőedzője újra számításba veheti Bajzát Pétert és Bojan Brnovicsot. A szakvezető az ETO hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy élet-halál meccsre készülnek. A Tatabánya győzelmét nem értékeli túl, ugyanis úgy véli, hogy a Diósgyőr elleni 5-3-as siker annak is köszönhető, hogy Csank János csapata fáradt volt a Debrecen elleni kupameccsek után.

Tatabányán a mérkőzés mellett az is gondot okozott, hogy a klub licenckérelmét elutasította a szövetség. Török József, a tatabányai ügyvezető szerint azonban a fellebbezésüket el kell fogadniuk az MLSZ-ben. A Komárom-Esztergom megyeieknek most már a pályán akarják kiharcolni a bentmaradást, és ehhez Győrben is jó eredményt kellene elérniük.

A Budai II László-stadionban alsóházi rangadóra kerül sor. A REAC a már kiesett Vácot fogadja. Aczél Zoltán együttesében Makra Zsolt és Kapcsos Vince hiányzik eltiltás miatt, míg Nagy Tibor szinte minden játékosát kénytelen harcba dobni, ugyanis kilencen sérültek.

Lehet, hogy távozik Foxi és Douva is Diósgyőrből, a két játékos iránt ugyanis külföldről érkeztek ajánlatok.
(…) A Fehérvár gólképes csapat, helyenként jól játszanak, ki-ki meccs lesz. Mindkét gárda támadófocit játszik, jó mérkőzésre számítok, nyernünk kell a szezon utolsó hazai bajnokiján! – nyilatkozta Csank János a Diósgyőr hivatalos honlapján.

„Az utóbbi két idegenbeli meccsünkön jól teljesítettünk, ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a gyengébb tavaszi kezdésünk után. Tudjuk, hogy a Diósgyőr jó csapat, különösen otthon veszélyesek, a szép számú közönség előtt.” – mondta Marijan Vlak, a Fehérvár edzője.

Sopronban Sifter eltiltása okoz gondot, viszont a hosszabb ideje sérült Demjén Gábor visszatérhet, és a kezdőcsapatban kaphat helyet. A Vasasnál a gólzsák Kenesei Krisztián combizomsérüléssel bajlódik, ő várhatóan nem játszik.

Volt válogatott játékossal erősödött a Paks, ugyanis a Fehérvárnál létszámfölöttivé vált Horváth Ferenc pénteken átigazolt, és akár a Pécs ellen is pályára léphet már. Hétfőn a ZTE-Kaposvár meccsel zárul a forduló, Nagy Tamás együttesében sok a sérült, Prukner László ellenben mindenkire számíthat. ----
Újpest- DVSC-TEVA
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu Tv: Péntek, DunaTV 19:00. Helyszín: Szusza Ferenc-stadion. Jegyár: 1200-2500 Ft. Vezeti: Fábián M. (dr. Varga Zs., Pápai Z.)
ÚJPEST
1 Balajcza – 2 Zaleh, 25 Vermes, 19 Vaskó, 18 dr. Füzi Á. – 5 Sándor Gy., 9 Habi, 17 Erős K., 32 Korcsmár – 28 Tisza, 10 Kovács Z.
Vezetőedző: Urbányi István
Kispad: 23 Kövesfalvi, 6 Kőhalmi, 15 Kiss Z., 16 Freud, 21 Tóth B., 22 Kisznyér
Sérült: –
Eltilva: Böjte (piros lap)
DEBRECEN
12 Balogh J. – 22 Bernáth, 16 Komlósi, 17 Mészáros N., 4 Leandro – 30 Kiss Z., 5 Vukmir, 9 Sándor T., 19 Dzsudzsák – 26 Sidibe, 32 Sztojkov.
Vezetőedző: Miroslav Beránek.
Kispad: 24 Csernyánszki, 3 Szatmári, 7 Dombi, 11 Túlio, 13 Bíró P., 14 Tchana, 18 Zsolnai.
Sérült: –
Eltiltva: –
----
BUDAPEST HONVÉD-MTK BUDAPEST
Tv: Sport2. Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Bozsik-stadion Időpont: 15.00 Vezeti: Vad II I. (Tóth II V., Butkai Zs.)
Honvéd
11 Tomic – 36 Schindler, 15 Debreceni, 20 Szmiljanics, 23 Vincze Z. – 9 Dobos, 5 Benjamin, 25 Szabó T., 7 Ivancsics – 55 Bogdanovics, 21 Hercegfalvi
Vezetőedző: Supka Attila
Kispad: 1 Tóth I. (cserekapus), 2 Mogyorósi, 4 László A., 8 Abraham, 24 Zana, 27 Koós, 79 Genito
Sérült: –
Eltiltva: Pomper (három sárga lap)
MTK
1 Végh –15 Horváth L., 20 Lambulics, 22 Rodenbücher, 24 Pollák – 7 Czvitkovics, 27 Pintér Á., 19 Kanta J., 9 Pál A. – 13 Hrepka, 18 Németh K.
Szakmai igazgató: Garami József
Kispad: 29 Szatmári (cserekapus), 6 Szabó Á., 16 Bonifert, 28 Urbán G., 30 Lipcsei R., 31 Vági
Sérült: Bori (térdszalagszakadás), Balogh B. (bokasérülés), Zsidai (bokatörés)
Eltiltva: Kriston (három sárga lap)
----
GYŐRI ETO FC-FC TATABÁNYA
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Győr Időpont: 17.30 Jegyár: xxx Ft Vezeti: Sápi Cs. (Tompos Z., Berettyán P.)
Győr
11 Sztevanovics – 3 Kovács Z., 32 Stark, 17 Mátyus, 6 Varga R. – 13 Pákolicz, 9 Müller, 7 Jäkl, 23 Tokody – 19 Bajzát, 8 Brnovics
Vezetőedző: Klement István
Kispad: 24 Somogyi (cserekapus), 5 Bank, 15 Rozsi, 18 Böőr, 20 Nyári, 21 Dudás Á., 25 Szabó Zs.
Sérült: Vincze O. (térdszalagműtét után lábadozik), Zsók (porcműtét után), Kiss Zs. (térdsérülés)
Eltiltva: –
Tatabánya
4 Polekszics – 2 Kerényi N., 13 Vámosi, 6 Filó T., 79 Megyesi – 30 Weisz, 9 Necas, 33 Balogh Z., 5 Hajdú N. – 3 Takács M., 10 Kouemaha
Vezetőedző: Tornyi Barnabás
Kispad: 1 Postrk (cserekapus), 11 Hullám, 14 Rajnay, 16 Szilágyi, 19 Perez, 87 Szőke, 99 Sándor I.
Sérült: –
Eltiltva: –
----
ZALAEGERSZEGI TE-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
Tv: Sport2. Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Zalaegerszeg Időpont: hétfő, 18.00 Vezeti: Pánczél K. (Ring Gy., Takács G.)
ZTE
20 Lipcak – 30 Tóth Z., 17 Csóka, 24 Máté, 14 Dianu – 7 Nagy L., 22 Ljubojevics, 11 Franciskovics, 23 Józsi – 9 Waltner, 16 Ramadani
Vezetőedző: Nagy Tamás
Kispad: 1 Varga Z. (cserekapus), 12 Balázs, 29 Kütsön, 99 Ludánszki
Sérült: Botis (rúgást kapott a combjára), Dovicsovics (részleges térdszalagszakadás), Kádár T. (combizomhúzódás), Koplárovics (elrepedt a lábujja), Lekics (térdműtét után)
Eltiltva: Kocsárdi (három sárga lap), Molnár B. (piros lap)
Kaposvár
1 Milinte – 26 Grúz, 13 Mező, 17 Petrók, 3 Pintér A. – 25 Maróti, 28 Zahorecz, 22 Vasziljevics, 5 Szakály P. – 14 Oláh, 9 Alves
Vezetőedző: Prukner László
Kispad: 29 Kovács Z. (cserekapus), 2 Radics, 6 Kovácsevics, 8 Ribi, 11 Bozsovics, 15 Suljics, 27 Szakály D.
Sérült: –
Eltiltva: –
----
RÁKOSPALOTAI EAC - DUNAKANYAR-VÁC
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Széchenyi tér Időpont: 17.30 Jegyár: 500-2000 Ft Vezeti: Szabó S. (Albert I., Medovarszki J.)
REAC
1 Illyés – 2 Dinka, 7 Cseri, 20 Pusztai, 5 Sallai – 3 Regedei, 23 Somorjai, 22 Polonkai, 24 Tóth N., 11 Nyerges, 10 Torma
Vezetőedző: Aczél Zoltán
Kispad: 26 Farkas B. (cserekapus), 6 Schrancz, 9 Kovacsics, 14 Kovács B., 15 Virágh T., 17 Horváth G., 21 Török S.
Sérült: –
Eltiltva: Makra (három sárga lap), Kapcsos (piros lap)
Vác
29 Djokics – 2 Geovanni, 13 Kovács P., 31 Thomas, 19 Makrai – 11 Rusvay, 8 Farkas P., 26 Fernando, 9 Vén – 10 Kulcsár T., 18 Nikischer
Megbízott edző: Nagy Tibor
Kispad: 1 Köteles (cserekapus), 3 Palásthy, 4 Hajzer, 7 Csopaki, 21 Lázár Zs., 22 Bozori, 27 Balogh R.
Sérült: Udvari T. (combizomhúzódás), Gáspár (térdszalaghúzódás), Gulyás (sípcsontrepedés), Lettrich, Szabó V., Leandro da Silva (mindhárman rúgást
kaptak a térdükre), Dudás M., Marcelo (rúgást kaptak a bokájukra), Diego da Silva (derékbántalmak)
Eltiltva: –
----
DIÓSGYŐRI VTK - FC FEHÉRVÁR
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Diósgyőr Időpont: 18.00 Jegyár:1000–1500 Ft Vezeti: Sulyok G. (Heibl J., Forgács A.)
DVTK
25 Szalma – 66 Farkas V., 33 Hegedűs Gy., 81 Katona, 4 Sadjo – 23 Sipeki, 10 Foxi, 8 Vitelki, 5 Binder – 83 Simon A., 14 Douva
Vezetőedző: Csank János
Kispad: 1 Dénes (cserekapus), 13 Rubint, 16 Halgas, 21 Rebecsák, 22 Kovács Á., 88 Huszák, 89 Menyhért
Sérült: Bokros (porcműtét után), Elek (vállműtét után), Kerényi G. (bokaszalag-sérülés), Rock (térdműtét után)
Eltiltva: –
Fehérvár
12 Sebők Zs. – 3 Fehér Zs., 19 Baranyai T., 17 Koller, 33 Horváth G. – 14 Farkas B., 20 Bozsics, 10 Dvéri, 29 Mohl – 22 Nagy D., 21 Dajics
Vezetőedző: Marijan Vlak
Kispad: 30 Németh V. (cserekapus), 6 Bölcsföldi, 7 Disztl D., 8 Lattenstein, 13 Kocsis G., 18 Csobánki, 28 Vayer
Sérült: –
Eltiltva: Julinho (három sárga lap)
----
FC SOPRON-VASAS
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Sopron Időpont: 18.00 Vezeti: Gergely S. (Szalai Z., Farkas B.)
Sopron
12 Takács T. – 13 Lázár, 5 Ibric, 3 Radu, 24 Dragomir – 27 Demjén, 7 Horváth A., 21 Rus, 14 Munteanu – 8 Feczesin, 9 Cigan
Edző: Dario Bonetti
Kispad: 38 Amamoo (cserekapus), 6 Sira, 17 Csontos, 20 Magasföldi, 22 Fabio, 23 Birtalan, 30 Ankamah, 31 Dancs
Sérült: –
Eltiltva: Sifter (három sárga lap)
VASAS
33 Németh G. – 27 Balog Zs., 25 Kovács G., 21 Tóth A., 7 Kiss K. – 23 Kincses, 6 Pintér Z., 19 Fehér Z., 32 Piller – 18 Németh N., 11 Lázok
Vezetőedző: Mészöly Géza
Kispad: 1 Borszéki (cserekapus), 10 Majoros, 18 Nagy T., 16 Ködöböcz, 17 Tandari, 29 Bali
Sérült: Kenesei K. (részleges combizomszakadás), Skita (combizomhúzódás), Odrobéna (fölszakadt vádliján a bőr)
Eltiltva: –
----
PMFC-PÉCS PLAZA - PAKSI FC
Élőben az NSO-n: www.nemzetisport.hu
Helyszín: Pécs Időpont: 18.00 Jegyár: 700–1000 Ft Vezeti: Szabó Zs. (Kispál R., Kovács Z.)
Pécs
16 Sólyom – 3 Sipos J., 14 Szabados, 74 Dienes, 11 Kulcsár Á. – 18 Lantos, 21 Pavicsevics, 32 Szatmári L. – 80 Lukács T., 27 Sztipánovics, 22 Varga I Z.
Vezetőedző: Keszei Ferenc
Kispad: 12 Csaba (cserekapus), 9 Laki, 15 Tóth Z., 19 Bajúsz, 26 Wittrédi, 28 Finta, 77 Pest K.
Sérült: Herbert (kéztörés), Győri (vádlihúzódás)
Eltiltva: –
Paks
1 Kovács A. – 2 Molnár Z., 3 Salamon, 49 Horváth S., 14 Hanák – 6 Zováth, 26 Tamási – 18 Balaskó, 16 Heffler, 20 Buzás – 10 Kiss T.
Vezetőedző: Lengyel Ferenc
Kispad:28 Pokorni (cserekapus), 5 Fehér A., 8 Varga L., 9 Csehi, 15 Tóth P., 19 Mészáros I., 83 Belényesi
Sérült: Bardi (térdműtét után lábadozik)
Eltiltva: –
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik