Nagy Tamás az új vezetőedző Simon Antal távozása után

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.12. 19:42
Nagy Tamás veszi át az élvonalbeli zalaegerszegi labdarúgó-csapat irányítását. A zalai klubnál ma közös megegyezéssel váltak el Simon Antaltól. A csapat remek őszi szereplés után a tavasszal elmarad a várakozásoktól, míg tegnap a Diósgyőr búcsúztatta őket a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Nagy Tamás játékospályafutása során megfordult Zalaegerszegen, az élvonalban a Pécs szakmai munkáját irányította, és rövid ideig dolgozhatott a soproni csapatnál is. Az új tréner bemutatkozása a hétvégi fordulóban éppen a Pécs ellen lesz.
Nagy Tamás hosszabb ideig dolgozhatott Pécsen, majd kevés bizalmat kapott Sopronban és legutóbb Kecskeméten
Török Attila
Nagy Tamás hosszabb ideig dolgozhatott Pécsen, majd kevés bizalmat kapott Sopronban és legutóbb Kecskeméten
Nagy Tamás hosszabb ideig dolgozhatott Pécsen, majd kevés bizalmat kapott Sopronban és legutóbb Kecskeméten
Török Attila
Nagy Tamás hosszabb ideig dolgozhatott Pécsen, majd kevés bizalmat kapott Sopronban és legutóbb Kecskeméten

Nagy Tamás bemutatkozása az élvonalban Pécsen igencsak karakteresre sikerült, bár a játékosállomány erőssége kizárta, hogy a Baranya megyeiek maradandót alkossanak, a tréner felhívta magára a szakma figyelmét és korrekt nyilatkozataival a szurkolók is megkedvelték.

Két évvel ezelőtt, lassan már április végét írtuk, amikor Nagy Tamástól elköszöntek a pécsi klubvezetők. A szakember öt esztendő után távozott attól a csapattól, amellyel az NB I B-ben bajnokságot nyert, és később az élvonalban is szép sikereket aratott. A 2005-s év tavaszán azonban megtorpant a PMFC, már-már a kiesés szele is megérintette az együttest, ezért a vezetők a váltás mellett döntöttek. Nagy Tamás utódja Ott József lett.

Pécs után Nagy útja néhány hónapos pauzát követően Sopronba vezetett, ám ott elsősorban nevére, pontosabban edzői licencére volt szükség, hiszen a gárda trénere, Selymes Tibor nem rendelkezett az élvonalbeli munkához szükséges papírokkal. Nagy szakmai igazgatóként ezt a problémát áthidalta, majd 2006 elején Selymes eltávolítását követően a kezébe került a csapat irányítása. Legalábbis két napig, mivel a soproni többségi tulajdonos utasítására Bagoly Gábort ki kellett volna tennie az első csapatból, ő azonban erre nemet mondva tulajdonképpen aláírta saját felmondólevelét.

Ez eset pikantériája: Bagoly végül visszakerült a csapatba. Nagynak viszont nem volt visszaút.

Nagy Tamás legutóbb a másodosztályú Kecskemétnél dolgozott, ahol Varga István örökébe lépve a klubvezetők benne látták a biztosítok arra nézve, hogy a gárda rövid időn, egy-két éven belül feljut az élvonalba. Naggyal 2007 januárjában fél plusz egy éves szerződést kötöttek, ám a munkakapcsolat nem tartott sokáig.

Zalaegerszegről Simon mellett távozik Dzurják József vezetőedző, Balázs Zsolt kapusedző viszont Nagy kérésére helyén marad. Zalaegerszeg nem lesz teljesen ismeretlen közeg és terep Nagy számára, hiszen játékos-pályafutása során megfordult a csapatban, illetve annak klubvezetésébe tartozik Göbl Gábor, aki korábban Sopronban hasonló beosztásban már dolgozott együtt a trénerrel.

A ZTE a 23. fordulót követően az éllovas Debrecentől kilenc, a második MTK-tól hét ponttal van elmaradva, viszont a harmadik Újpest csak jobb gólarányával előzi meg a tabellán a kék-fehéreket.
  • K.E.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik