Tököli félreveri a harangokat, szerinte nem jó a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2007.04.03. 13:13
A labdarúgó NB II-ben szereplő Ferencváros házi gólkirály-jelöltje a Vecsés elleni 1-0-s győzelem ellenére letargikus állapotban volt a 100% Fradi című magazin beszámolója szerint. A lapnak nyilatkozó rutinos csatár a Lipcsei Péter góljával megnyert találkozó után magába fordult, és csak hétfőn beszélt arról, mi bántja. Tököli kijelentette: a Fradi jelenleg nem jó, minden egyes találkozón szenved. Hozzátette: nem mindenkinek ugyanolyan fontos, hogy a csapat megnyerje a bajnokságot.
Tököli Attila (balra) szokatlanul kritikus hangnemben nyilatkozott a Vecsés elleni meccs után
Czagány Balázs ? archív
Tököli Attila (balra) szokatlanul kritikus hangnemben nyilatkozott a Vecsés elleni meccs után
Tököli Attila (balra) szokatlanul kritikus hangnemben nyilatkozott a Vecsés elleni meccs után
Czagány Balázs ? archív
Tököli Attila (balra) szokatlanul kritikus hangnemben nyilatkozott a Vecsés elleni meccs után

Tököli Attila szerint az a teljesítmény, amit a Ferencváros labdarúgócsapata most nyújt, nem lesz elég ahhoz, hogy a zöld-fehér együttes megnyerje a bajnokságot. Közölte: gyökeres változásra van szükség a hozzáállásban.

„Azt hiszem aki látta a meccset az megérti, hogy miért nem voltam boldog” – fogalmazott Tököli a klub hivatalos internetes oldalán közölt nyilatkozatában.

„Persze nyertünk, és ez jó, ráadásul a Nyíregyháza bukott két pontot . Én is boldog lennék, ha az újságban olvasnám mindezt, de átélni nem volt ilyen vidám.”

„Pontosan tudom, és aki látta az is tudja, hogy mindez történhetett volna fordítva is, azaz bukhattunk volna mi két pontot.”

„Sajnos nem vagyunk jók, minden meccsen szenvedünk, és úgy érzem egyre nehezebb a helyzetünk” – jelentette ki az 1976-os születésű, korábbi válogatott játékos.”

„Hiába vezetünk most két ponttal, ez a teljesítmény nem lesz elég. Egy kicsit az az érzésem, hogy a klub háza táján túl kevesen csinálnak presztízskérdést abból, hogy megnyerjük az NB II-t, és sokan gondolják azt, hogy ez automatizmus. Akik így gondolkoznak, azok keservesen csalódni fognak, ha nem változnak a dolgok gyökeresen, és gyorsan” – tette hozzá Tököli Attila.

A támadó elmondta, Gellei Imre vezetőedzőnek is beszélt aggodalmairól, és a szakember mindenben egyetértett vele. Hangsúlyozta: a csapatkapitány, Lipcsei Péter is hozzá hasonlóan vélekedik a jelenlegi helyzetről.

„Mindenki részéről sokkal több kellene, különben baj lesz – nyomatékosította korábbi szavait Tököli. – Mondjuk egy, a Fáy utcában elért bravúr pont olyasvalami lenne, ami kirángathatná a csapatot a gödörből.”

A Ferencváros jelenleg 47 ponttal, 14 győzelemmel és 5 döntetlennel, plusz 37-es gólkülönbséggel vezeti a tabellát a Keleti csoportban, két ponttal előzi meg a Nyíregyházát.

A Magyar Kupában a végső győzelmet megcélzó Üllői úti gárda két héttel ezelőtt hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedett a Vasastól a negyeddöntő első mérkőzésén, a visszavágót szerdán rendezik az Illovszky Rudolf-stadionban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik