Jimmy Tchana gólja döntött Angyalföldön

T.N. T.N.T.N. T.N.
Vágólapra másolva!
2007.02.23. 21:20
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Borsodi Liga 18., első tavaszi fordulójának nyitómérkőzésén a bajnoki címvédő Debrecen a csereként beállt friss szerzemény, Jimmy Tchana 86. percben szerzett fejesgóljával múlta felül a hazai pályán kapura abszolút veszélytelen Vasast.
Németh Gábor az első félidőben tizenegyest védett
Németh Ferenc
Németh Gábor az első félidőben tizenegyest védett
Németh Gábor az első félidőben tizenegyest védett
Németh Ferenc
Németh Gábor az első félidőben tizenegyest védett

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
A bajnokság tavaszi folytatása előtt Markovits László klubelnök, illetve Vancsa Miklós ügyvezető igazgató köszöntötte a 85. születésnapját szerdán ünneplő Illovszky Rudolfot, akit a héten Angyalföld díszpolgárává is választottak.

A tavaszi rajt első mérkőzésén a debreceniek játékában cseppet sem lehetett felfedezni, hogy a bajnoki címet szeretnék megszerezni, míg a Vasas az ősszel mutatott teljesítményét hozta.

A helyzetek nélküli bajnokin a 23. percben jogos büntetőhöz jutott a DVSC, de a szenegáli Ibrahim Sidibe félmagas lövését Németh Gábor hárította. A kihagyott lehetőség a vendégeket is megzavarta, és a félidőből hátralévő időben „egyenrangú” ellenfele volt a hazaiaknak. Az egyetlen aktív labdarúgó Dzsudzsák Balázs volt, aki Kiss Zoltán sérülését követően lépett csak pályára. A Vasas az első játékrészben csupán Odrobéna Péter távoli próbálkozásaival veszélyeztette a debreceni kaput. Az első félidő csalódást keltett mindkét csapat szurkolóinak.

A folytatásban sem emelkedett a színvonal, bár a vendégek – elsősorban Sándor Tamás lövéseivel – többször is célba vették Németh Gábor kapuját, ám ezekből a kísérletekből nem sikerült bevenni a hazaiak kapuját.

Fehér (Vasas, jobbra) akadályozza Zsolnait (Debrecen, balra)
Németh Ferenc
Fehér (Vasas, jobbra) akadályozza Zsolnait (Debrecen, balra)

Mindkét együttes rengeteg hibával futballozott, minden második átadást követően ellenfélhez került a labda, amely után rendre szabálytalanság következett, így folyamatos játék csak a legritkább esetben alakulhatott ki. A Vasasnak még annyi momentuma sem volt, mint az első 45 percben, csupán Lázok János közeli lövése említhető meg.

A DVSC aztán négy perccel a mérkőzés vége előtt megszerezte a győztes találatot, amelyet a francia Jimmy Tchanának, no és némi szerencséjének köszönheti. Egy sarokrúgást követően két piros-kék játékos előtt is elszállt a labda, amelyet a csereként beálló idegenlégiós a kapuba lőtt. Jellemző a két csapat teljesítményére, hogy legnagyobb lehetőségei rögzített szituációk után akadtak.

BORSODI LIGA, 18. FORDULÓ

VASAS DEBRECEN
33 Németh G. 12 Balogh J.
23 Kincses P. 22 Bernáth
16 Fehér Z. 17 Mészáros N.
28 Unierzyski 16 Komlósi
32 Piller 3 Szatmári
10 Majoros 30 Kiss Z.
6 Pintér Z. 9 Sándor T.
17 Odrobéna 5 Vukmir
8 Németh N. 7 Dombi
29 Bali 18 Zsolnai
11 Lázok 26 Sidibe
Vezetőedző: Vezetőedző:
Mészöly Géza Miroslav Beranek
Gólszerző: Tchana (86.)
Csere: 29. Bali helyett 18. Nagy T. (61.), 17. Odrobéna helyett 16. Ködöböcz (77.), ill. 30. Kiss Z. helyett 19. Dzsudzsák (21.), 7. Dombi helyett 14. Tchana (75.)
Sárga lap: Unierzyski (23.), Piller (52.), Lázok (66.), Pintér Z. (80.), ill. Sidibe (27.), Dzsudzsák (64.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik