Székely Ferenc befejezte pályafutását

Vágólapra másolva!
2007.02.01. 16:02
Edzőtáborozáson vett részt a magyar országos játékvezetői keret, ahol értékelték az elmúlt fél év tapasztalatait. Személyi kérdések is szóba kerültek: sérülés miatt visszavonult két FIFA-asszisztens, Székely Ferenc és Sárközi Réka.
Székely Ferenc 1998-tól volt a FIFA-keret tagja
Székely Ferenc 1998-tól volt a FIFA-keret tagja
Székely Ferenc 1998-tól volt a FIFA-keret tagja
Székely Ferenc 1998-tól volt a FIFA-keret tagja
A hétvégén a dunavarsányi edzőtáborban készültek fel az országos kerettag játékvezetők az előttük álló tavaszi idényre. A program során az új FIFA-játékvezetők megkapták jelvényeiket (Fábián Mihály, Vad II István, valamint az asszisztensek közül Albert István lett a nemzetközi keret tagja 2007. január 1-től).

Az UEFA JB alelnöke, Jozef Marko is megtisztelte jelenlétével az edzőtábort. A korábbi kiváló játékvezető ismertette az UEFA felépítését és személyi összetételét, majd kiemelte az utánpótlás fontosságát.

Jozef Marko előadása után Nemes Ferenc MLSZ-alelnök beszélt a magyar labdarúgás fejlesztésének legfontosabb kérdéseiről, külön méltatva a JB-t, amely eredményes évet zárt.

A játékvezetők ezután szembesültek az őszi szezon legrosszabb és legjobb döntéseivel. Az összefoglalóba olyan jelenetek kerültek be, amelyeket az ellenőri jelentés tartalmazott. Az ellenőrzés területe is szélesedik, a tavaszi bajnokságtól kezdve néhány mérkőzésen külön asszisztens-ellenőrök is helyet foglalnak a nézőtéren.

Súlyos sérülése miatt bejelentette visszavonulását az 1998 óta FIFA-asszisztens Székely Ferenc, aki a magyar játékvezetői karból utoljára vett részt nagyobb tornán: a 40 éves asszisztens a 2002-es világbajnokságon képviselte a magyar bírói kart. Rajta kívül a másodosztályú kerettag Telek Ákos és a FIFA-asszisztens Sárközi Réka is visszavonult sérülések miatt.

A táborzáró szakmai előadáson Vágner László, a JB elnöke három elvárásra fektette a hangsúlyt. A bátor, szakmailag megalapozott döntések felvállalására, a játékvezető és asszisztensek együttműködésének javítására, valamint a magukról megfeledkezett játékosokkal, vezetőkkel való kapcsolat kezelésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik